Image
Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2025 12:20 Πολιτική

Συνάντηση Ζαχαράκη με τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών, Κ.Ιωάννου

 Κοινές πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που αφορούν στη στεγαστική πολιτική της Ελλάδας και τηςΚύπρου, συμφώνησαν να αναλάβουν, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους.

Ειδικότερα, οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την ανάληψη πρωτοβουλιώνπρος τον Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση, Νταν Γιέρενσεν, για τη στήριξη νέων και ευάλωτων ομάδων μέσω κοινοτικών πόρων, αλλά και για τηνανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με τη στέγαση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα ανακαίνισης και μετέπειτα ενοικίασης. Παράλληλα, οι δυο Υπουργοί συζήτησαν και την οργάνωση κοινής εκδήλωσης για τη στεγαστική πολιτική με την παρουσία και άλλων ευρωπαίων υπουργών.

Η Υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά, την πορεία αλλά και τα οφέλη των προγραμμάτων «Σπίτι μου Ι & ΙΙ» καθώς και την πορεία των προγραμμάτων ανακαίνισης κατοικιών. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Υπουργό και για τα μέτρα που νομοθετήθηκαν, ήδη και αφορούν στις φοροαπαλλαγές για την ενοικίαση των κλειστών διαμερισμάτων, στην κοινωνική στέγαση, στην Golden Visa, στο Airbnb αλλά και στις φοιτητικές στέγες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, από την πλευρά του, ενημέρωσε τη Σοφία Ζαχαράκη, για τα θετικά αποτελέσματα της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών κοινωνικής κατοικίας στην Κύπρο.

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με το ΠΑΣΟΚ o Νικόλας Φαραντούρης

Τη συμπόρευσή του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, επιβεβαιώνοντας την πολιτική του μετακίνηση. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, χαρακτήρισε το Π

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.04.2026

Β. Κικίλιας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη: «Σημαντικά βήματα από Ελλάδα και Κύπρο στη ναυτιλία και τις υποδομές προς όφελος των λαών μας»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο και της συμμετοχή

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.04.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη μείωση του χρόνου εργασίας- Προτείνουμε κίνητρα για την εφαρμογή προγραμμάτων 32 ή 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα, με πλήρεις αποδοχές, αναφέρει σεανάρτηση του ο ΝίκςΑνδρου