Image
Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2025 12:00 Βλέπω/Ακούω

Με επιτυχία μεταμοσχεύθηκαν σε 37χρονο οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου από το Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες βράδυ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση των νεφρών του 3χρονου Άγγελου σε 37χρονο, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και ήταν στην λίστα τα τελευταία 17 χρόνια.

Ο 37χρονος είναι καλά και νοσηλεύεται και θάλαμο νοσηλείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων στο Ιπποκράτειο, καθηγητή Γεώργιο Τσουλφά, ο 37χρονος ήταν ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων ληπτών και στάθηκε τυχερός, καθώς ήταν δύσκολο να βρει μόσχευμα λόγω της υπερευαισθησίας του και του υψηλού αριθμού αντισωμάτων.

Την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από άγριο ξυλοδαρμό, έλαβε η γιαγιά του και χτες οι νεφροί του μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπου θα μεταμοσχευθεί σε ένα παιδάκι ίδιας ηλικίας.

Σε μια συγκινητική στιγμή, η χειρουργική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχέυσεων κράτησε ενός λεπτού σιγή για τον 3χρονο Άγγελο κατά την λήψη των οργάνων του.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.10.2026

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παραβάσεις μεταναστευτικής νομοθεσίας στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σάμου προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 27, 50, 50 και 16 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νο

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.10.2026

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Βιβλική Καταστροφή από τις Ισχυρές Βροχοπτώσεις

Πλημμυρισμένες καλλιέργειες, σοβαρές κατολισθήσεις, καθιζήσεις του οδοστρώματος και ακτές πνιγμένες στη λάσπη συνθέτουν το σκηνικό της βιβλικής καταστροφής που πλήττει την Κρήτη τις τελευταίες ημέρες.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.10.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 4/10/26

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα το πρωί στα βόρεια, ανατολικά, ορεινά κα