Image
Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2025 22:44 Πολιτική

Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και Επιτροπής Αναφορών του Κρατικού Κοινοβουλίου Βάδης – Βυρτεμβέργης

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας κοινών δράσεων στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, συζήτησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αναφορών του Κρατικού Κοινοβουλίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025.

Ο κ. Υπουργός παρουσίασε στους Γερμανούς Βουλευτές όλα τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, με έμφαση στην περιοχή του Έβρου. Αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία των δυνάμεων του FRONTEX, όπου συμμετέχει και η Γερμανία όσο και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών επιτήρησης. Επεσήμανε, δε, πως η Ελλάδα διαφυλάττει τα σύνορα που δεν είναι μόνο εθνικά, αλλά και ευρωπαϊκά και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας τους και στους τομείς της αντιμετώπισης του διεθνικού εγκλήματος, της ασφάλειας και της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί Βουλευτές της Βάδης – Βυρτεμβέργης εξήραν τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και εστίασαν στον τομέα της επιστροφής όσων μεταναστών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής τους στην Ε.Ε και στην ενίσχυση των κοινών δράσεων για την αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Στη συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρέσβης Γεώργιος Πετμεζάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, όπως και Ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Τη γερμανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, όπως και άλλα στελέχη της γερμανικής πρεσβείας.

Post
Πολιτική Τετάρτη 16.07.2025

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κάνει κανονικότητα τη συγκάλυψη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο την «γαλάζια» επιλογή για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο αρχηγός της α

Post
Πολιτική Τετάρτη 16.07.2025

Μια διαφορετική ΚΑΠ είναι αναγκαία και εφικτή: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετά το 2027

Η άρνηση του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Χάνσεν να δεσμευτεί για τη διατήρηση του Πυλώνα ΙΙ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2027, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για μείωση του προϋπολογισμού τ

Post
Πολιτική Τετάρτη 16.07.2025

Β. Κικίλιας: 3.000 έλεγχοι σε ενοικιαζόμενα μέσα αναψυχής από το Λιμενικό

2.965 έλεγχοι έγιναν από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής και βεβαιώθηκαν 265 παραβάσεις, ενώ καταλογίστηκαν πρόσ