Image
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025 21:41 Βλέπω/Ακούω

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πότε καταβάλλεται η τρίμηνη επιδότηση ρεύματος

Xιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες του enikonomia.gr τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα μέσα από την οποία μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις προκειμένου να λάβουν την κρατική επιδότηση.

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μίλησε στο enikonomia.gr περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν καλύτερη εικόνα τόσο για τον αριθμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για το ύψος της κρατικής επιδότησης που τελικά θα δοθεί για το τρίμηνο Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Αυτό όμως που μέχρι στιγμής συζητείται είναι να μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή όσες έχουν μέχρι και 10 εργαζομένους. Επίσης όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και ανώτατο όριο σε ότι αφορά τις ετήσιες πωλήσεις που θα πρέπει να έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ωστόσο τόσο ο αριθμός των εργαζομένων όσο και το όριο των πωλήσεων είναι θέματα στα οποία θα καταλήξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «η στήριξη της επιχείρησης πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην κινητοποιεί θέματα κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ποιες επιχειρήσεις δεν θα λάβουν επιδότηση
Οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει κάποια κρατική επιδότηση ή έχουν ενταχθεί σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα δεν θα έχουν τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για το ρεύμα που έχουν καταναλώσει το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου.

Τι θα γίνει με τις κρατικές επιδοτήσεις για τα νοικοκυριά
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί απόφαση για το εάν θα δοθούν επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά, όπως είχε γίνει στις αρχές Ιανουαρίου. Απόφαση η οποία θα εξαρτηθεί από την χονδρική τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο ως εξής: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15  ευρώ /MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Πηγή: enikonomia.gr

 


Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 29.05.2026

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Στο ξεκίνημα της φετινής εξεταστικής περιόδου, χιλιάδες μαθητές των Γενικών Λυκείων πέρασαν σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, το κατώφλι των εξεταστικών κέντρων για την πρώτη δοκιμασία των Πανελλαδικών

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 29.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 29/5/26

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 28.05.2026

Κύκλωμα 4 αλλοδαπών στο Ηράκλειο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σητεία

Κύκλωμα, το οποίο δραστηριοποιούταν τον τελευταίο χρόνο με αντικείμενο την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Σητεία, κατόπιν συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΥΠ με την Διεύθ