Image
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025 12:29 Εκτός Ελλάδος

Πόλεμος στη Γάζα: Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό οι τέσσερις Ισραηλινές όμηροι

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς παρέδωσε σήμερα τέσσερις Ισραλινές στρατιωτίνες που είχε συλλάβει ως ομήρους στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έδειξαν απευθείας τηλεοπτικά πλάνα. Οι τέσσερις κοπέλες οδηγήθηκαν σε μία εξέδρα στην Πόλη της Γάζας εν μέσω ενός πλήθους Παλαιστινίων και περικυκλωμένες από δεκάδες ένοπλους άνδρες της Χαμάς. Χαιρέτισαν και χαμογέλασαν προτού αφεθούν ελεύθερες και εισέλθουν σε οχήματα της ΔΕΕΣ που θα τις μεταφέρουν στο Ισραήλ.
 
Αφέθηκαν ελεύθερες με αντάλλαγμα την απελευθέρωση μιας ομάδας Παλαιστίνιων κρατουμένων βάσει συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που είχε σκοπό να τελειώσει ο πόλεμος που ξέσπασε πριν από 15 μήνες στη Γάζα. Οι τέσσερις στρατιωτίνες –η Καρίνα Αριέβ, η Ντανιέλα Γκιλμπόα, η Ναάμα Λεβί και η Λιρί Αλμπάγκ– υπηρετούσαν σε παρατηρητήρια στην άκρη της Γάζας και απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς που επέδραμαν στη βάση τους στη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.
 
Η Χαμάς ανακοίνωσε πως 200 κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα στο πλαίσιο της ανταλλαγής. Σε αυτούς αναμένεται να περιλαμβάνονται μέλη της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μερικοί από τους οποίους εκτίουν ποινές ισοβίων.
 

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 18.01.2026

Η Γερμανία απέσυρε εσπευσμένα το στρατιωτικό κλιμάκιο από τη Γροιλανδία

Η Γερμανία προχώρησε σε αιφνιδιαστική αποχώρηση στρατιωτικού κλιμακίου από τη Γροιλανδία, μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή του, προκαλώντας ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια της απόφασης. Σύμφωνα με δη

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 17.01.2026

«Συμβουλίο Ειρήνης»: Πρόσκληση Τραμπ σε Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα και Κύπρος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euronews μεταξύ των χωρών που έχουν λάβει προσκλήσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ για να συμμετάσχουν στο επονομαζόμενο «Συμβουλίο Ε

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 17.01.2026

Ευρωπαϊκή Ένωση & Mercosur: Υπογράφτηκε η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Mercosur έβαλαν σήμερα την υπογραφή τους στην Ασουνσιόν της Παραγουάης στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, μια συμφωνία ιστορικής σημασίας αλλά και έντονων αντ