Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 12:53 Βλέπω/Ακούω

Σοκάρει η Σοφία Φιλιππίδου: “Η μητέρα μου νόμιζε ότι θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου”

Τη Σοφία Φιλιππίδου υποδέχθηκε στην κουζίνα του «ΠΟΠ Μαγειρική» ο Ανδρέας Λαγός το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1). Η δημοφιλής ηθοποιός έφτιαξε δύο λαχταριστά πιάτα παρέα με τον γνωστό σεφ και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής.
 
«Η υποκριτική προέκυψε στη ζωή μου. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα ότι μου λείπει το παιχνίδι, ενστικτωδώς κατάλαβα ότι πρέπει να στραφώ στο θέατρο. Σπούδαζα Γερμανική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», περιγράφει η Σοφία Φιλιππίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.
 
«Τελείωσα τη δραματική σχολή με άριστα και κατέβηκα με μία βαλίτσα στην Αθήνα εξαιτίας μίας πολύ καλής πρότασης που είχα στο Zoom της Πλάκας, μαζί με τον Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τη Νένα Μεντή, τη Βέρα Κρούσκα και άλλους. Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά ήταν στην ΕΡΤ1 στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας». Τα τελευταία χρόνια κάνω θέατρο με τον τρόπο που θέλω, τους όρους που θέλω και στους χώρους που θέλω αλλά με την ίδια μεγάλη μανία», περιέγραψε η ηθοποιός.
 
«Η τηλεόραση δεν είναι από τις αναμνήσεις που επιστρέφουν σήμερα και λέω «τι ωραία που ήταν;». Ο κόσμος με ρωτάει γιατί δεν με βλέπει και γι’ αυτό έφτιαξα δικό μου κανάλι στο TikTok, όπου μαγειρεύω», παραδέχεται η Σοφία Φιλιππίδου στη συνέχεια της εκπομπής.
 
«Δεν έχω απωθημένα από ρόλους, δεν το βλέπω έτσι το θέατρο, δεν το μετράω με ρόλους. […] Παρατηρώ ότι, μετά τον κορωνοΐό, υπάρχει μία έξαρση στην τηλεοπτική μυθοπλασία, μπήκαν ηθοποιοί που φοβόντουσαν να κάνουν τηλεόραση. Πλέον «πετάγεσαι» από την τηλεόραση στην Επίδαυρο με μεγάλη ευκολία, εμείς παλιά το φοβόμασταν αυτό, γι’ αυτό ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και γι’ αυτό κι εγώ δεν έκανα πολύ τηλεόραση. Τα 10ωρα γυρίσματα δεν μου ταιριάζουν, προσωπικά διάλεξα το θέατρο», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Σοφία Φιλιππίδου.
 
«Εγώ πήγαινα κρυφά στη δραματική σχολή, ώσπου κάποια στιγμή μπήκα στο μπάνιο, κλείδωσα την πόρτα και άρχισα να ερμηνεύω την «Αντιγόνη», τον γνωστό μονόλογο με το «Ω τάφε μου». Η μητέρα μου με άκουσε και φώναζε «συγχώρεσέ με, αν σου έκανα κάτι, παιδί μου». Νόμιζε ότι εγώ ή θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου. Μετά όλα καλά», αφηγείται η Σοφία Φιλιππίδου στον Ανδρέα Λαγό.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.04.2026

Τραυματισμός ημεδαπού στην Θεσσαλονίκη

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θεσσαλονίκης για τον τραυματισμό ενός 56χρονου ημεδαπού εργαζομένου ιδιωτικής εταιρείας, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο 56χ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Το Κέντρο Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού παίρνει σάρκα και οστά - Για εμάς ο αθλητισμός είναι στοίχημα ύψιστης ευθύνης»

Την προγραμματική σύμβαση για ένα ακόμα εμβληματικό έργο αθλητικής υποδομής, την κατασκευή του Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΥΔΑΠ) του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Α

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.04.2026

«Από τη διαπίστωση στη δράση»: Η εκδήλωση «Εφηβική Παραβατικότητα» ανέδειξε λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου η ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε με τίτλο «Εφηβική Παραβατικότητα» η «Καθημερινή» και με την ευγενική υ