Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 11:32 Εκτός Ελλάδος

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας η Μεγάλη Βρετανία: Στο σκοτάδι 560.000 κτήρια, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, ακυρώσεις πτήσεων (vid)

Σήμα SOS εκπέμπει η Μεγάλη Βρετανία, όπου «σαρώνει» η κακοκαιρία Eowyn. Διακοπές ρεύματος και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ λόγω μαζικής επιδρομής των καταναλωτών είναι μεταξύ των μεγάλων συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας που «χτυπά» τη Μεγάλη Βρετανία. Ενδεικτικό της έντασης των καιρικών φαινομένων είναι το γεγονός ότι χθες το βράδυ (23/1) σχεδόν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Δείτε το βίντεο:
Η κακοκαιρία ξεκίνησε αρχικά στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας με ανέμους ταχύτητας 135χλμ./ώρα, καταγραφή ρεκόρ στην μετεωρολογική ιστορία της χώρας. Όπως έχει γίνει γνωστό, 560.000 κτήρια είναι χωρίς ρεύμα μόνο στην Ιρλανδία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί στα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Δουβλίνου. Την ίδια ώρα, λουκέτο έχουν βάλει όλα τα σχολεία στη Βόρεια Ιρλανδία, στην κεντρική και στη νότια Σκωτία, ενώ κλειστά είναι και αρκετά πανεπιστήμια.

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 14.10.2025

ΗΠΑ: Στις 15 Οκτωβρίου η σημαντική ανακοίνωση για νέα αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία - Τι είπε ο πρέσβης στο ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προβούν στις 15 Οκτωβρίου σε μια σημαντική ανακοίνωση που αφορά την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάθιου Γουίτακερ, μόνιμου αντιπροσώπου

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 13.10.2025

Υπογράφτηκε η συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα – «Ιστορική αυγή» λέει ο Τραμπ, «λύση δύο κρατών» ζητούν οι ηγέτες

Η διεθνής διπλωματία έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στο Σαρμ ελ Σέιχ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι μεσολαβητές Αιγύπτου, Κατάρ και Τουρκίας υπέγραψαν το νομικό κείμενο για την κατάπαυση του πυρός

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 13.10.2025

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς

Δύο χρόνια μετά το Μαύρο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου 2023, οι 20 Ισραηλινοί όμηροι που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και επιβίωσαν, επέστρεψαν στα εδάφη του Ισραήλ για να ξανασμίξουν με τις οικογένειές του