Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 10:43 Εκτός Ελλάδος

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατακαίνε τη νότια Καλιφόρνια – Στη βροχή οι ελπίδες για την κατάσβεση (vid)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Η.Π.Α. στη νότια Καλιφόρνια, έπειτα από τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης. Οι ισχυροί άνεμοι και η ξηρή ατμόσφαιρα δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στη βροχή που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
 
Η βροχή, όμως, ενδέχεται να προκαλέσει κατολισθήσεις, προειδοποίησε η δήμαρχος του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι η πόλη λαμβάνει «επιθετικά μέτρα», όπως η εγκατάσταση φραγμάτων, η απομάκρυνση υπολειμμάτων της φωτιάς και η εκτροπή των ομβρίων υδάτων. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε ένα πακέτο στήριξης για τους πληγέντες από τη φωτιά, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το βίντεο:
Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο Χιουζ, αλλά και στις δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Λος Άντζελες – Παλισέιντς και Ίτον – βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ισχυρούς ανέμους Σάντα Άνα, οι οποίοι φτάνουν ταχύτητες έως 80 χλμ/ώρα με ριπές 65 χλμ/ώρα, ενώ η υγρασία στην περιοχή πέφτει κάτω από το 10%, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Περίπου 31.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την Τετάρτη, καθώς οι φλόγες και τα σύννεφα καπνού κάλυψαν το λοφώδες έδαφος στην περιοχή της λίμνης Κάσταικ, κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, ενώ μέσα σε λίγες ώρες κάηκαν σχεδόν 20.000 στρέμματα.

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 23.02.2026

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου σε όλον τον κόσμο

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την ανοδική επικράτηση «του νόμου του ισχυρότερου», που έχει ως αποτέλεσμα «μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε όλο τον κ

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 21.02.2026

Νέοι δασμοί από το Ντόναλντ Τραμπ: θα τεθούν σε εφαρμογή στις 24 Φεβρουαρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι αυξάνει στο 15% τον νέο παγκόσμιο δασμό στα εισαγόμενα προϊόντα και θα τεθεί σε ισχύ στις 24 Φεβρουαρίου. Με το διάταγμα

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 17.02.2026

Παγκόσμια Ημέρα Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό (Global Tourism Resilience Day) καθιερώθηκε με το ψήφισμα A/RES/77/269 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 και εορτάζετα