Image
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025 13:00 Οικονομία

Eurobank: Ολοκληρώθηκε το placement της Fairfax – Στα 186 εκατ. ευρώ το ύψος της συναλλαγής

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. («Eurobank») ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του μετόχου της, Fairfax Financial Holdings Limited («Fairfax»), για τα εξής:

-Η Fairfax ολοκλήρωσε με επιτυχία την πώληση 80 εκατομμυρίων κοινών μετοχών («οι Μετοχές») της Eurobank, που αντιστοιχούν σε περίπου 2,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, σε τιμή 2,33 ευρώ ανά Μετοχή, μέσω επιταχυνόμενης διαδικασίας βιβλίου προσφορών που απευθύνθηκε αποκλειστικά σε ειδικούς επενδυτές («η Συναλλαγή»).
 
-Το συνολικό ύψος της Συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ. Ο διακανονισμός της Συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ή περί τις 27 Ιανουαρίου 2025.
 
Η εν λόγω διάθεση μετοχών αποτελεί υποχρεωτική τεχνική προσαρμογή λόγω της σημαντικής μετοχικής συμμετοχής της Fairfax στην Eurobank και δεν αντικατοπτρίζει οποιαδήποτε εκτίμηση όσον αφορά την αποτίμηση ή τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Eurobank. Μετά τη Συναλλαγή, η Fairfax θα διατηρήσει μετοχικό ποσοστό πλησίον, αλλά κάτω του 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν μακροπρόθεσμο και προσηλωμένο μέτοχο αναφοράς της Eurobank. Επιπλέον, η Fairfax συμφώνησε σε περίοδο διακράτησης  180 ημερών από την ολοκλήρωση της Συναλλαγής όσον αφορά τις υπόλοιπες μετοχές της στην Eurobank (lock-up), υπό συνήθεις εξαιρέσεις.
 

Post
Οικονομία Σάββατο 27.12.2025

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου

Συνολικά 26.885.193,93 ευρώ θα καταβληθούν σε 30.450 δικαιούχους, από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλη

Post
Οικονομία Παρασκευή 26.12.2025

Διπλή χρέωση στο POS: Τι πραγματικά ισχύει όταν «περαστεί» η κάρτα δύο φορές

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε αρκετούς καταναλωτές το ενδεχόμενο διπλής χρέωσης κατά τις πληρωμές με κάρτα, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης κίνησης στην αγορά. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ξεκαθαρίζει ότι

Post
Οικονομία Τετάρτη 24.12.2025

ΑΑΔΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων – Στον εισαγγελέα οι πρώτες 50 υποθέσεις

Περιπτώσεις μαζικής εισαγωγής και διαγραφής αγροτεμαχίων από την περιουσιακή κατάσταση (έντυπο Ε9) εντός του 2025, χωρίς επαρκή ή τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (