Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 15:59 Πολιτική

Κωνσταντίνος Τασούλας: Η απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ για τις χρηματοδοτήσεις που υπέγραψε

Η δέσμευση ποσού για την κατασκευή Στρατιωτικού Μουσείου στην Κόνιτσα βασίζεται σε απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τον Φεβρουάριο του 2024, και η οποία είχε ληφθεί χωρίς καμία αντίρρηση, όπως ανέφερε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδοτήσεις της Βουλής που υπέγραψε ο ίδιος, την τελευταία ημέρα πριν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
 
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η απόφαση για να γίνει το Μουσείο στηρίχθηκε σε μία μουσειολογική μελέτη του Πολυτεχνείου, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με την πρόσφατη υπογραφή του δεσμεύτηκαν και δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα για την κατασκευή του Μουσείου. Μιλώντας για το γηροκομείο Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η τοπική Ιερά Μητρόπολη ζήτησε τη βοήθεια της Βουλής για την κατασκευή νέας πτέρυγας για υπερήλικες, που αφορά στην ψυχική υγεία γερόντων, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να λειτουργήσει το 2025.
 
«Το υπέγραψα, πράγματι, την τελευταία μέρα, όταν έπαψα να είμαι και βουλευτής, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είχα πολιτικό όφελος», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.
 

Post
Πολιτική Κυριακή 26.04.2026

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και ήταν κεντρικός ομιλητής σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου 2026, στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας

Post
Πολιτική Σάββατο 25.04.2026

Μακρόν από την Αθήνα: «Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου»

Με ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης και αναγνώρισης της ελληνικής οικονομικής πορείας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Λίγο πριν την αναχώρησή του, ο Γάλλος Πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο

Post
Πολιτική Σάββατο 25.04.2026

Μητσοτάκης και Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Forum: «Μαζί για μια ισχυρότερη Ευρώπη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσαν το «παρών» στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Forum στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στέλνοντας μήνυμα στρατηγικής συνεργασίας και οικονομικής α