Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 14:34 Βλέπω/Ακούω

Αγγελούδης: Χρειάζονται άνθρωποι που αγαπούν την πόλη και κάνουν επενδύσεις όπως ο Ιβάν Σαββίδης

Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις και από επενδυτές όπως ο μεγαλομέτοχος του Λιμανιού, Ιβάν Σαββίδης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μιλώντας στον στον Flash 99,4 και στον Δημήτρη Συρμάτση ο δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση σε κάποια έργα του Λιμανιού, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το master plan του ΟΛΘ.
 
Η απάντηση του δημάρχου στη σχετική ερώτηση έχει ως εξής:
 
«Το Λιμάνι μπορεί να είναι η βασική ατμομηχανή που θα “σύρει” την ανάπτυξη της πόλης. Για τον λόγο αυτό, έχω πει, ότι είναι απαραίτητα να γίνουν δύο έργα: Το ένα έργο που κάνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η επέκταση του 6ου προβλήτα (ένα έργο το οποίο κι αυτό, μετά το Μετρό, έχει καταντήσει να γίνει γεφύρι της Άρτας) και ένα δεύτερο έργο που αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού, για να μπορούν να “φεύγουν” τα φορτία κατευθείαν προς Βορρά (Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία, Νοτιοανατολική Ευρώπη). Αυτή η ανάπτυξη είναι μια ανάπτυξη που είναι κρίσιμη για την πόλη.
 
Το έργο αυτό, όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Οφείλω, βέβαια, να πω ότι ο επενδυτής και μέτοχος, ο Ιβάν Σαββίδης, για την καθυστέρηση αυτή δεν έχει ευθύνη. Φταίει το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα για το master plan του Λιμανιού που πρέπει να γινει για να ξεκινήσει το έργο, δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Η ενημέρωσή μου είναι ότι έχει ήδη γίνει επεξεργασία από το ΣτΕ και πρέπει να υπογραφεί από 3 υπουργεία και να πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.
 
Μετά από αυτό, ο μέτοχος, δηλαδή το management του Λιμανιού, πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Αλλά με αφορμή αυτή την επένδυση από τον μεγαλομέτοχο του Λιμανιού, νομίζω ότι η πόλη έχει ανάγκη να έρθουν επενδυτές, όπως αυτός που ανέφερα. Έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις. Όπως αυτές που έγιναν και από τον μεγαλομέτοχο του Λιμένος. Γιατί, κακά τα ψέματα, πέρα από τα δημόσια έργα χρειάζονται και άνθρωποι που να αγαπούν την πόλη, να δουν την αναπτυξιακή τους προοπτική και να επενδύσουν με ίδια κεφάλαια».

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.12.2025

Αγροτικά μπλόκα: Τι αλλάζει στους δρόμους – Χάρτες, εκτροπές και κρίσιμη σύσκεψη στα Μάλγαρα την Κυριακή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με τους οδηγούς να καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και εκτροπών στο εθνικό οδικό δίκτυο. Τ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.12.2025

Εντοπισμός 38 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ατόμων στο Φαρμακονήσι. Ακολούθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Λ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.12.2025

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας: Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το 2026

Με απόφαση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Τομπούλογλου, ορίζονται ως Αντιδήμαρχοι για το έτος 2026 οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι: - Κωνσταντίνος Τομπούλογλου ως Αντιδήμαρ