Image
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025 15:30 Ειδήσεις

Άγγελα Μέρκελ: “Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας” – Τι είπε για τον Τραμπ

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και, ενόψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» πρόεδρο, παραμένοντας ενωμένοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ «υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας δεν πιστεύει σε καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Πιστεύει ότι πάντα υπάρχει νικητής και ηττημένος.

Δεν θα αλλάξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτόν. Η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τα συμφέροντά της», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση της κρατιδιακής οργάνωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ. Για τις ΗΠΑ πάντως, ανέφερε η πρώην καγκελάριος, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη θητεία του, δεν θα ήταν σωστή η συμβουλή να μην αναζητήσουν συμμάχους στην Ευρώπη. Είμαστε ισχυρός παράγων.
 
“Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας”, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και ανέδειξε την σημασία της διατλαντικής εταιρικής σχέσης, ειδικά στο ζήτημα της Ουκρανίας.
 
«Χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητο κράτος μετά την επίθεση της Ρωσίας. Η διατλαντική σχέση είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη από ό,τι πριν. Με την επίθεση στην Ουκρανία, η θεμελιώδης αρχή της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής τάξης, το απαραβίαστο των συνόρων, έχει καταστεί αναποτελεσματική και μόνο με τις ΗΠΑ και εντός του ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία θα παραμείνει ανεξάρτητο κράτος», τόνισε η ‘Αγγελα Μέρκελ.

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.08.2026

Ο Γ. Αυτιάς ζητά έλεγχο σε αγορές ακινήτων από τρίτες χώρες σε διασυνοριακές περιοχές

Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, ρωτά πως και με ποιον τρόπο η Κομισιόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιε

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 05.08.2026

Κάγια Κάλλας σε Γ. Μανιάτη για «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της Ε.Ε στέλνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,