Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 22:37 Πολιτική

Άννα Μάνη: Η ακύρωση του “Turkaegean” αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων

«Η ακύρωση από το ευρωπαϊκό γραφείο του ‘Turkaegean’ δεν είναι απλώς μια νομική νίκη· αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Ελλάδα, υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή, και αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων».
 
Αυτό επισημαίνει η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ως εποπτεύουσα τον ΟΒΙ με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ – EUIPO (European Union Intellectual Property Office) για την ακύρωση του σήματος «Turkaegean».
 
Συγκεκριμένα η υφυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή της:
 
«Η απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ – EUIPO (European Union Intellectual Property Office) για την ακύρωση του σήματος «Turkaegean» αποτελεί δικαίωση της Ελλάδας.
 
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης με τον εποπτευόμενο φορέα Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και εντατική προετοιμασία από την ελληνική πλευρά, δημοσιεύτηκε η απόφαση (C58927, 10/01/25), που δικαιώνει τις εθνικές θέσεις, όπως ανακοίνωσε χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.
 
Ως υφυπουργός Ανάπτυξης, εποπτεύουσα τον ΟΒΙ με τον υπουργό Ανάπτυξης, είχα εκ του σύνεγγυς ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η πρωτοβουλία του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ως υπουργού Ανάπτυξης τον Φεβρουάριο του 2023, να προχωρήσει άμεσα στην αίτηση ακύρωσης σε συνεργασία με τον ΟΒΙ, και οι ενέργειες που ακολούθησαν, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Η ακύρωση από το ευρωπαϊκό γραφείο του «Turkaegean» δεν είναι απλώς μια νομική νίκη· αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Ελλάδα, υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή, και αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων».

Post
Πολιτική Σάββατο 07.11.2026

Νίκος Ταχιάος στη Βουλή για τον αυτοκινητόδρομο Δράμα – Αμφίπολη: «Στόχος η υπογραφή της σύμβασης τον Μάρτιο του 2027»

Την υπογραφή της σύμβασης για τον αυτοκινητόδρομο Δράμα – Αμφίπολη τον Μάρτιο του 2027 έθεσε ως στόχο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, απαντώντας χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώ

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.11.2026

Ν. Ανδρουλάκης:«Χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι οι προοπτικές κάθε παιδιού δεν καθορίζονται από το εισόδημα της οικογένειάς του, τον τόπο του ή τις ιδιαίτερες ανάγκες του»

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και συζήτησε με εκπαιδευτικούς και γονείς. Ο

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.11.2026

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων ΟΑΣΘ

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Κώτσηρα και του Προέδρου του ΟΑΣΘ, Μανώλη Μπελιμπασάκη, υπεγράφη χθες, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στα Γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινων