Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 19:39 Εκτός Ελλάδος

Τέσσερα μέλη του ISIS σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο ανατολικό Ιράκ

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους είναι μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας στα Όρη Χαμρίν του ανατολικού Ιράκ. Η Ιρακινή Μονάδα Ασφαλείας Μέσων Ενημέρωσης (SMC), ένα επίσημο όργανο που είναι αρμόδιο για την ανακοίνωση πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια, ανέφερε ότι τέσσερα πτώματα μαχητών του ΙΚ βρέθηκαν στην περιοχή που βομβαρδίστηκε από ιρακινά F-16 την Παρασκευή.
 
Ο Τάλιμπ Αλ Μουσάουι, στέλεχος των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), ενός συνασπισμού ένοπλων ομάδων που αρχικά ιδρύθηκαν για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος το 2014 και σήμερα έχουν αναγνωριστεί ως επίσημη δύναμη ασφαλείας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι μεταξύ των νεκρών είναι και δύο ηγετικά στελέχη του ΙΚ στην επαρχία Ντιγιάλα. Η ταυτότητα ενός τρίτου μαχητή θα προσδιοριστεί αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στη σορό του, σύμφωνα με την SMC.
 
Το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους, που είχε επιβάλει καθεστώς τρόμου στις κοινότητες που είχε υπό τον έλεγχό του στο Ιράκ και τη Συρία, κατέρρευσε το 2017 στο Ιράκ και δύο χρόνια αργότερα στη Συρία. Σήμερα απομένουν ακόμη κάποιοι διάσπαρτοι πυρήνες του και η ηγεσία του κρύβεται. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το μέγεθος της οργάνωσης αλλά τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι έχει στις τάξεις της περίπου 10.000 μαχητές.

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 01.06.2026

Παρέμβαση Τραμπ για Μέση Ανατολή: «Συμφωνήθηκε παύση εχθροπραξιών — Δεν πάνε στρατεύματα στη Βηρυτό»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής μετά από άμεση παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 31.05.2026

Ανησυχία στην Αθήνα για τα επεισόδια στο Zvernec – Τραυματίας Έλληνας πολίτης

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην Αθήνα τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 στο Zvërnec της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατοίκων που διαμαρτύρονταν για ζητήματα π

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 31.05.2026

Νετανιάχου: «Ουσιαστική μεταβολή» η κατάληψη του Κάστρου Μποφόρ – Νέο στάδιο στην επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε την κατάληψη του ιστορικού Κάστρου Μποφόρ και της γύρω στρατηγικής κορυφογραμμής στον νότιο Λίβανο ως «ουσιαστική μεταβολή» στη