Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 17:55 Εκτός Ελλάδος

Και επίσημα υποψήφιος καγκελάριος στις γερμανικές εκλογές ο Όλαφ Σολτς

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ορίστηκε και επίσημα  υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο mdr.de, η συντριπτική πλειοψηφία των 600 συνέδρων - στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο - ψήφισε υπέρ του 66χρονου, με φανερή ψηφοφορία.
 
Στην ομιλία του, ο Σολτς προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η ανάληψη της εξουσίας από το CDU/CSU. Επίσης, τόνισε ότι οι φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU/CSU) θα διευκόλυναν ακόμη περισσότερο «τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους» και πως «τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι με περικοπές στην περίθαλψη, την υγεία και τις συντάξεις».
 
Επιπλέον, ο Σολτς δήλωσε ότι η «έκρυθμη κατάσταση» που επικρατεί στον κόσμο απαιτεί μια κυβέρνηση με σύνεση, σαφήνεια και εμπειρία. Ο Σολτς προτάθηκε ομόφωνα ως υποψήφιος καγκελάριος από το ομοσπονδιακό διοικητικό συμβούλιο του SPD στα τέλη Νοεμβρίου, παρά τις επικρίσεις που εξέφρασε η νεολαία του κόμματος, SPD Jusos.

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 19.10.2026

Όργιο φημών στο διαδίκτυο για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι ισχύει

Έντονες φήμες για τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας διεθνή ερωτήματα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι σχετικοί ισχυρισμοί πα

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 18.10.2026

Νέα ένταση στο Παρίσι: Επεισόδια και δακρυγόνα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις

Νέες εντάσεις καταγράφηκαν στο Παρίσι την Κυριακή, με την Πλατεία Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι γαλλικές αρχές παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, τις λεηλασίες κ

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.08.2026

Τουλάχιστον 384 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ–Θιβέτ

Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων 291 ξένοι υπήκοοι, αγνοούνται μετά τις ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό της