Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 12:02 Πολιτική

Πτώση ασανσέρ στον “Ερυθρό Σταυρό”: “Το ΕΣΥ δεν έχει καμία ευθύνη”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει καμία ευθύνη για το ασανσέρ που έπεσε στον “Ερυθρό Σταυρό”, η ευθύνη βαραίνει 100% την εταιρεία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα (11/01) στο MEGA.
 
«Το νοσοκομείο έχει κάνει τη δουλειά του 100%. Περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι είχαν γίνει. Το συγκεκριμένο ασανσέρ ήταν πρόσφατα αναβαθμισμένο, με καινούργιο μοτέρ. Τα πιστοποιητικά είναι απολύτως έγκυρα και για αυτό ο εισαγγελέας δεν άσκησε καμία δίωξη στη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά κυνηγά τον συντηρητή της εταιρείας.
 
Όλα αυτά περί διάλυσης του ΕΣΥ είναι μπούρδες. Προφανώς έχει γίνει κάποιο τεχνικό λάθος. Περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Ο λόγος που δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, είναι ότι λειτούργησαν τα φρένα. Η όποια ευθύνη δεν βαραίνει ούτε το ΕΣΥ, ούτε τη διοίκηση του νοσοκομείου. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε διενέργεια ποινικών αδικημάτων και θα διεκδικήσουμε αστικές αποζημιώσεις. Θα στραφούμε κατά της εταιρείας», επεσήμανε ακόμη.

Post
Πολιτική Παρασκευή 04.09.2026

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη 90ή ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινά στις 18:30, με την επίσκε

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.09.2026

Η χώρα χρειάζεται εφαρμόσιμη οικονομική πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη του εισοδήματος

Τα οικονομικά δεδομένα που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα «Η χώρα πάει καλά αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι πολίτες» παρουσιάζει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπεριφερειάρ