Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 09:57 Βλέπω/Ακούω

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο από τον γιο της, την χτυπούσε διαρκώς

Θύμα ξυλοδαρμού από τον 41χρονο γιό της έπεσε για πολλοστή φορά μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η 73χρονη γρονθοκοπήθηκε από το παιδί της όταν πέταξε έξω από το σπίτι σακούλα με σκουπίδια που ο 41χρονος μάζεψε από τον δρόμο. Θολωμένος από την χρήση ουσιών μετέφερε σκουπίδια μέσα στο σπίτι και όταν… εξαφανίστηκαν ξέσπασε στην μητέρα και σε άλλα συγγενικά του πρόσωπα. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και ο 41χρονος πριν εμφανιστεί στο σπίτι του είχε χτυπήσει αναίτια θαμώνα καφετέριας.
 
Την Τετάρτη, ο 41χρονος βρέθηκε σε ένα καφέ και ζήτησε χρήματα από έναν 71χρονο θαμώνα. Όταν εκείνος του αρνήθηκε, ο 41χρονος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και αποχώρησε. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του με την οποία συγκατοικεί το τελευταίο τετράμηνο. Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας, τους προηγούμενους μήνες ο γιος της έμενε στο σπίτι της νονάς του.
 
Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο 41χρονος εμφανίστηκε στο σπίτι με μία σακούλα σκουπίδια. Η ηλικιωμένη έκανε γενική καθαριότητα γιατί «μαγαρίστηκε» το σπίτι, ενώ δεν όταν η πρώτη φορά που ο γιός της άδειαζε σακούλες με σκουπίδια που μετέφερε από κάδους. Όταν ο κατηγορούμενος είδε ότι έλειπε η σακούλα, ρώτησε την μητέρα του πού την έκρυψε. Εκείνη του εξήγησε πως την είχε αφήσει έξω από το σπίτι και ο γιος της έχασε τα λογικά του. Απείλησε να την σκοτώσει, την κλωτσούσε, της έδινε γροθιές, έσπαζε ηλεκτρικά είδη, παράθυρα και έπιπλα, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.
 
Κοιμάται μαζί με μαχαίρι κάτω από το μαξιλάρι του

Η μητέρα του, ενώπιον του δικαστηρίου, ανέφερε ότι ο γιος της είναι χρήστης ναρκωτικών και την ημέρα του περιστατικού κουβαλούσε μαζί του από το πρωί ένα μαχαίρι. Σύμφωνα με την ίδια, ο 41χρονος κοιμάται πάντα με μαχαίρι κάτω από το μαξιλάρι του. Η ίδια τόνισε πως, ο γιος της είναι επικίνδυνος και προκαλεί φόβο στην ίδια, στην νονά του που τον φιλοξενούσε, αλλά και στα παιδιά της και τα εγγόνια της.
 
Ο 41χρονος αρνήθηκε να απολογηθεί στο δικαστήριο, ζητώντας επανειλημμένα να απομακρυνθεί το μικρόφωνο από το εδώλιο προκειμένου να μην καταγραφούν στα πρακτικά αυτά που ήθελε να πει, κουνώντας συνεχώς σπασμωδικά το κεφάλι του. Όταν η πρόεδρος της έδρας του εξήγησε ότι ο νόμος του δίνει το πολύτιμο και σημαντικότερο δικαίωμα, αυτό της απολογίας, εκείνος αρνήθηκε και έκλεισε το στόμα του με το χέρι του.
 
Τελικώς, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία, άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης, και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών χωρίς η έφεση να διατηρεί το ανασταλτικό της αποτέλεσμα λόγω της επικινδυνότητας του, διατάσσοντας την άμεση έκτισή της.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Κέρκυρα: Νεκρή 50χρονη τουρίστρια- Παρασύρθηκε από τα κύματα και κατέληξε σε βράχια

Η γυναίκα βούτηξε στη θάλασσα μαζί με τον σύζυγό της και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο λουόμενοι να χάσουν τον έλεγχο και να παρασυρθούν προς

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Στα όριά της η Κρήτη: Μεταφορές μεταναστών σε δομές στην ηπειρωτική χώρα – Ένταση στο λιμάνι Ρεθύμνου

Στην ελεγχόμενη δομή της Μαλακάσας έχουν ήδη οδηγηθεί περισσότεροι από 300 πρόσφυγες/μετανάστες που είχαν φθάσει στην Κρήτη από τη Λιβύη τις τελευταίες ημέρες. Ειδικότερα, την Τρίτη μεταφέρθηκαν προς

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Αρχίζει από 11/7 για τους μόνιμους κατοίκους η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση άδειας στάθμευσης ενόψει λειτουργίας του νέου Σ.Ε.Σ.

Ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει ότι, ενόψει της επίσημης έναρξης λειτουργίας (22/7/2025) του νέου Ψηφιακού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.), από την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, οι δημότες που δι