Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:42 Βλέπω/Ακούω

Χιλιάδες ψαρόνια σε εκπληκτικούς σχηματισμούς στον ουρανό του Ναυπλίου (vid)

Tρομερό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν περαστικοί οδηγοί στην Αργολίδα από ένα τεράστιο σμήνος ψαρονιών να πετούν στο ουρανό, απολύτως συγχρονισμένα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, τη νότια Αυστραλία και τη βόρεια Αμερική. Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, αλλά και στην Ασία. Δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
 
Δείτε το βίντεο:

youtu.be/0spsAYNZI3o



Μπορούν να μιμούνται τους ήχους άλλων πτηνών, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν. Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία. Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμη περισσότερο και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία. Το πέταγμά τους είναι σχεδόν αθόρυβο, εξαιρετικά ήσυχο, ευγενικό, απόλυτα συντονισμένο και κυματιστό.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 17.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Δίκαιοι κανόνες και σύγχρονες υποδομές στα Βιομηχανικά Πάρκα»

Διαφάνεια στις χρεώσεις, ουσιαστική συμμετοχή των επιχειρήσεων στις αποφάσεις και επενδύσεις που βελτιώνουν την καθημερινή λειτουργία των Βιομηχανικών Πάρκωνπροτάσσει ο Λευτέρης Αυγενάκης,με την παρέμ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 17.10.2026

Πρωτοπορεί η Περιφέρεια Κρήτης με νέο ψηφιακό σύστημα Διαχείρισης Γεωργικών Μηχανημάτων

Ένα καινοτόμο ψηφιακό σύστημα, το οποίο αναπτύσσεται για τις υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Η παρ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 16.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 18,52 εκατ. ευρώ, προχωράμε οριστικά και αμετάκλητα στη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, βάζοντας τέλος σε πολυετείς καθυστερήσεις»

Μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης των γειτονιών του Βόρειου Τομέα Αθηνών, το έργο της διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, εισέρχεται πλέον σε τελική τροχιά υλ