Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:42 Βλέπω/Ακούω

Χιλιάδες ψαρόνια σε εκπληκτικούς σχηματισμούς στον ουρανό του Ναυπλίου (vid)

Tρομερό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν περαστικοί οδηγοί στην Αργολίδα από ένα τεράστιο σμήνος ψαρονιών να πετούν στο ουρανό, απολύτως συγχρονισμένα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, τη νότια Αυστραλία και τη βόρεια Αμερική. Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, αλλά και στην Ασία. Δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
 
Δείτε το βίντεο:

youtu.be/0spsAYNZI3o



Μπορούν να μιμούνται τους ήχους άλλων πτηνών, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν. Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία. Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμη περισσότερο και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία. Το πέταγμά τους είναι σχεδόν αθόρυβο, εξαιρετικά ήσυχο, ευγενικό, απόλυτα συντονισμένο και κυματιστό.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 19.09.2026

Στ. Αρναουτάκης: «Βάζουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης της γνώσης. Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την καινοτομία»

Στην καθοριστική σημασία της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της διασύνδεσης της επιστήμης με την πραγματική οικονομία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τον χαιρετισ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 19.09.2026

Μητσοτάκης: Οι αναβαθμίσεις επιβεβαιώνουν την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας

Η νέα διπλή αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s και, παράλληλα, της πιστοληπτικής βαθμίδας της χώρας από τον οίκο Scope, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, επιβεβαιώνει τη

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 18.09.2026

Μητσοτάκης: Στήριξη στα νοικοκυριά απέναντι στις ενεργειακές πιέσεις

Για έναν δύσκολο χειμώνα, σε ένα περιβάλλον έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα,