Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:42 Βλέπω/Ακούω

Χιλιάδες ψαρόνια σε εκπληκτικούς σχηματισμούς στον ουρανό του Ναυπλίου (vid)

Tρομερό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν περαστικοί οδηγοί στην Αργολίδα από ένα τεράστιο σμήνος ψαρονιών να πετούν στο ουρανό, απολύτως συγχρονισμένα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, τη νότια Αυστραλία και τη βόρεια Αμερική. Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν και στη νότια Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, αλλά και στην Ασία. Δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
 
Δείτε το βίντεο:

youtu.be/0spsAYNZI3o



Μπορούν να μιμούνται τους ήχους άλλων πτηνών, αλλά και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν. Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία. Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιον εχθρό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμη περισσότερο και δημιουργούν ένα τείχος για προστασία. Το πέταγμά τους είναι σχεδόν αθόρυβο, εξαιρετικά ήσυχο, ευγενικό, απόλυτα συντονισμένο και κυματιστό.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών αξίας 1.700.000 € και σύλληψη 2 ατόμων στην Πάτρα

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί ηλικίας 49 και 41 ετών, για παράβαση του νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του νόμου 2168/93 «περί όπλων&r

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

Στη Λότζια οι μαθητές του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου

Τα παιδιά της Δ’ Τάξης του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 24.01.2026

Run Greece Ηράκλειο: Πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου με επιστροφή στην Πλατεία Ελευθερίας και κοινωνικό πρόσημο

Την εκκίνηση της σειράς αγώνων Run Greece για το 2026 από το Ηράκλειο, την Κυριακή 29 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.