Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:33 Βλέπω/Ακούω

“Δεν νιώθω τα πόδια μου” – “Έχω μάσκα με οξυγόνο” – Τι λένε ο συνοδός και ο διασώστης που έπεσαν με το ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό

Στιγμές τρόμου έζησαν τα τέσσερα άτομα που έπεσαν με το ασανσέρ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Πρόκειται για έναν ασθενή, δύο διασώστες και μία συνοδό. «Ακούγαμε μπαμ μπουμ, έσπασε ένα νήμα και έπεσε. Έπεσα, χτύπησα και στην πλάτη, γιατί έπεσα σε άλλο επίπεδο και πρέπει κανονικά να υπάρχει κάποιο κάταγμα» λέει, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ηλικιωμένος ασθενής.
 
«Πονάω και από τη στιγμή που έγινε αυτό δεν νιώθω τα πόδια μου» ανέφερε ο 24χρονος που βρισκόταν στο ασανσέρ, ενώ και ο 47χρονος διασώστης που ήταν μαζί είπε πως «σήμερα συνειδητοποίησα τι ακριβώς έχει συμβεί, είναι για όλους μας ένα σοκ. Πονάω, κουράζομαι ακόμη και να μιλήσω, γι’ αυτό έχω μάσκα με οξυγόνο. Δεν είμαι ακόμη καλά».
 
«Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής», «δεν θα το αφήσουμε το θέμα αν δεν κλείσει» ανέφεραν, από την πλευρά τους, γιατροί του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, η οποία θα εστιάσει στη γνησιότητα των πιστοποιητικών του ανελκυστήρα, καθώς και στο πώς είναι δυνατό να μη φάνηκε το πρόβλημα, αφού ο ανελκυστήρας είχε συντηρηθεί μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.
 
Η απάντηση της εταιρείας συντήρησης ανελκυστήρων

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την Otis από την ασφάλεια των συναδέλφων, των πελατών και των ανθρώπων που βασίζονται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας καθημερινά» ανέφερε η εταιρεία συντήρησης ανελκυστήρων.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Αυτό το Σάββατο στον Πειραιά η 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία

Ο Πειραιάς υποδέχεται αυτό το Σάββατο 23 Μαΐου την 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία, φέρνοντας σε άμεση επαφή επιχειρήσεις του θαλάσσιου και ναυτιλιακού κλάδου με πολ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 20/5/26

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρό

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Μήνυμα Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου για την Ημέρα Μνήνης Γενοκτονίας των Ποντίων

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σήμερα 19η Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενο