Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:33 Βλέπω/Ακούω

“Δεν νιώθω τα πόδια μου” – “Έχω μάσκα με οξυγόνο” – Τι λένε ο συνοδός και ο διασώστης που έπεσαν με το ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό

Στιγμές τρόμου έζησαν τα τέσσερα άτομα που έπεσαν με το ασανσέρ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Πρόκειται για έναν ασθενή, δύο διασώστες και μία συνοδό. «Ακούγαμε μπαμ μπουμ, έσπασε ένα νήμα και έπεσε. Έπεσα, χτύπησα και στην πλάτη, γιατί έπεσα σε άλλο επίπεδο και πρέπει κανονικά να υπάρχει κάποιο κάταγμα» λέει, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ηλικιωμένος ασθενής.
 
«Πονάω και από τη στιγμή που έγινε αυτό δεν νιώθω τα πόδια μου» ανέφερε ο 24χρονος που βρισκόταν στο ασανσέρ, ενώ και ο 47χρονος διασώστης που ήταν μαζί είπε πως «σήμερα συνειδητοποίησα τι ακριβώς έχει συμβεί, είναι για όλους μας ένα σοκ. Πονάω, κουράζομαι ακόμη και να μιλήσω, γι’ αυτό έχω μάσκα με οξυγόνο. Δεν είμαι ακόμη καλά».
 
«Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής», «δεν θα το αφήσουμε το θέμα αν δεν κλείσει» ανέφεραν, από την πλευρά τους, γιατροί του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, η οποία θα εστιάσει στη γνησιότητα των πιστοποιητικών του ανελκυστήρα, καθώς και στο πώς είναι δυνατό να μη φάνηκε το πρόβλημα, αφού ο ανελκυστήρας είχε συντηρηθεί μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.
 
Η απάντηση της εταιρείας συντήρησης ανελκυστήρων

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την Otis από την ασφάλεια των συναδέλφων, των πελατών και των ανθρώπων που βασίζονται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας καθημερινά» ανέφερε η εταιρεία συντήρησης ανελκυστήρων.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.10.2026

«Βιβλιοφάγοι»: Φιλαναγνωσία και ιστορίες ζωής με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Βριλησσίων

Μια νέα πρωτοβουλία με επίκεντρο το βιβλίο, την επικοινωνία και τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης ξεκινά στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Βριλησσίων. Η δημοσιογράφος και πα

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου είναι καθημερινή προσπάθεια με μετρήσιμο αποτέλεσμα για τον πολίτη»

Νέα διεθνής διάκριση για την Περιφέρεια Αττικής – Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοικητικής Καινοτομίας και Δημοσίων Πολιτικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.10.2026

Σχολή Γονέων: “Όταν οι γονείς τσακώνονται” τη Δευτέρα 2/11 στις 18:00 στο ΤΥΠΕΤ

Η προσεχής συνάντηση της Σχολής Γονέων της Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας & Προσχολικής Ηλικίας, προσεγγίζει το θέμα των δυσκολιών που προκύπτουν στις σχέσεις των γονιών, οι διαφω