Image
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 23:10 Βλέπω/Ακούω

Πολυχρονόπουλος: Την Τετάρτη η απολογία του για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος

Κλήση για να απολογηθούν στις 15 Ιανουαρίου, ενώπιον της ανακρίτριας, ως κατηγορούμενοι, έλαβαν ο πρώην ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του και ο γαμπρός του. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 
Η ποινική δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί τον Ιούλιο του 2024 μετά την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών Αρχών, ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται να χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης από δωρεές πολιτών, για ηλεκτρονικό στοιχηματισμό. Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν στους συγγενείς του είχαν συνδεθεί με εταιρείες στοιχηματισμού ενώ υπολογίζεται ότι, συνολικά, διοχετεύτηκαν προς τον ηλεκτρονικό τζόγο 600.000 ευρώ.
 
Η κατηγορία «δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη. Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος”», είχε δηλώσει ο κύριος Πολυχρονόπουλος, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης.
 
Μετά το πόρισμα της Αρχής, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης, μετά το τέλος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των δύο συγγενών του. Πλέον, έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, οι κατηγορούμενοι καλούνται ν’ απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, με τον κίνδυνο της προφυλάκισης να είναι πλέον ορατός.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 28.06.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 28/6/26

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άν

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.06.2026

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών συμπίπτει με οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές εξελίξεις που δυσχεραίνουν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και ευνοούν την αύξηση της χρήσης και τη διακίνηση

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.06.2026

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 24 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Από σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 στις 18:00, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο της δράσης για την ε