Image
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024 14:04 Κρητική διατροφή

Τα μελομακάρονα το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ευρώπης – Ποιο έδεσμα έκανε την έκπληξη

Ανάμεσα στα πιο νόστιμα γλυκά των Χριστουγέννων βρίσκονται τα μελομακάρονα, ενώ την «έκπληξη» έκανε η… καρυδόπιτα, σύμφωνα με το Taste Atlas. Μάλιστα, τα μελομακάρονα μαζί με τον μπακλαβά συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία με 4,4/5. Το ιταλικό Παντόρο, το χαρακτηριστικό γλυκό της Βερόνα συγκεντρώνει βαθμολογία 4,1/5 ενώ το πανετόνε μόλις 3,7/5.
 
Εντύπωση κάνει το σακότις, ένα κέικ σε σχήμα δέντρου, που αποτελεί είναι μια πολωνική, λιθουανική και λευκορωσική παραδοσιακή τούρτα. Είναι ένα κέικ από βούτυρο, ασπράδια και κρόκους αυγών, αλεύρι, ζάχαρη και κρέμα γάλακτος, ψημένο σε σούβλα. Το γλυκό αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά.



 

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 25.05.2026

Κρήτη - Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026: Στο επίκεντρο της γαστρονομίας η Κρήτη Φιλοξένησε τον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομικού Δώρου (vid)

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας βρέθηκε η Κρήτη την εβδομάδα που πέρασε, φιλοξενώντας πολυμελή Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) μ

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 19.05.2026

Στην Κρήτη η Πρόεδρος του IGCAT Dr. Diane Dodd – Σειρά δράσεων για την «Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026» (vid)

Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), Dr. Diane Dodd, συνοδευόμενη από πολυμελή διεθνή αντιπροσωπεία. Η επίσ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 08.05.2026

Κρήτη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026 -Η Κρήτη αναδεικνύει τον νέο σεφ που θα τη εκπροσωπήσει στην Ευρώπη

Ανοιχτή πρόσκληση σε σπουδαστές μαγειρικής και πρόσφατα αποφοιτήσαντες σεφ που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη απευθύνει η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Νέου Σ