Image
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 12:17 Πολιτική

Διυπουργική Επιτροπή: Τέσσερις εμβληματικές επενδύσεις προϋπολογισμού €253 εκατ. – Το αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων έχει εγκρίνει τέσσερις εμβληματικές επενδύσεις προϋπολογισμού 253 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας που παρουσιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και μέλη της ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κώστας Χατζηδάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
 
Οι τέσσερις αυτές εμβληματικές επενδύσεις, που υλοποιούνται μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων, αφορούν την αμυντική βιομηχανία, την αυτάρκεια της πατρίδας μας σε χαρτί και σε οινόπνευμα και την ασφάλεια των πτήσεων και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.
H στρατηγική επένδυση της METLEN, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει νέες κτιριακές υποδομές και εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό στην περιοχή της Θεσσαλίας. Στόχος είναι η παραγωγή ειδικών μεταλλικών κατασκευών με προηγμένη τεχνολογία και υψηλή προστιθέμενη αξία.
 
Η στρατηγική επένδυση της BGS alcohols, προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ίδρυση μιας ολοκληρωμένης μονάδας για την παραγωγή και διανομή αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης για πολλαπλές χρήσεις. Η καθετοποιημένη μονάδα θα εγκατασταθεί στο επιχειρηματικό πάρκο Πάτρας, ενώ η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης θα μειώσει τις εισαγωγές των Ελλήνων παραγωγών. Η στρατηγική επένδυση της Olympic, προϋπολογισμού 74,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί μέρος μεγαλύτερης επένδυσης ύψους άνω των 140 εκατ. ευρώ. Αφορά στη δημιουργία ολοκληρωμένου κέντρου υπηρεσιών συντήρησης αεροσκαφών και πτητικών μέσων καθώς και κέντρου προσομοιωτών πτήσεων και εκπαίδευσης πληρωμάτων, εντός του “Ελ. Βενιζέλος”.
 
Τέλος, η στρατηγική επένδυση της INTERTRADE, προϋπολογισμού 99 εκατ. ευρώ, η οποία είχε εγκριθεί τον Μάιο του 2023, στοχεύει στην επέκταση της δυναμικότητας μιας υφιστάμενης μονάδας, η οποία θα υλοποιηθεί στα Οινόφυτα. Επιδιώκει την λειτουργική ενοποίηση όλων των παραγωγικών μονάδων της εταιρείας σε ένα σημείο. Επιπλέον, δημιουργείται κεντρική αποθήκη και σύγχρονες υποδομές διανομής για τα τελικά προϊόντα και τους κυλίνδρους χαρτιού.

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Μαρινάκης: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι υπεράνω διαμαρτυριών – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση

Η τροπολογία ορίζει ότι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον περιβάλλοντα χώρο του Συντάγματος δεν θα επιτρέπεται καμία διαμαρτυρία, διαδήλωση, ανάρτηση πανό, γκράφιτι ή άλλο είδος δημόσιας έκφ

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Β. Κικίλιας: «Η ναυτιλία χρειάζεται διεθνείς κανόνες αποδεκτούς από όλους και όχι τιμωρητικούς μηχανισμούς»

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας Νησιώτικης Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της 2ης Έκτακτης Συνόδου της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι

Post
Πολιτική Παρασκευή 17.10.2025

Ενημερωτικά Εργαστήρια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Implementation of the BIM roadmap in Greece, including pilot projects»

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διοργανώνει δύο Ενημερωτικά Εργαστήρια στις 22 και 23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Implementation of the BIM roadmap in Greece, including pilot