Image
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 11:10 Οικονομία

Πρεμιέρα αύριο για το “Καλάθι των Χριστουγέννων”- Έρχεται την άλλη Τετάρτη το “Καλάθι του Άη Βασίλη”

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό οι καταναλωτές μπορούν να βρουν διάφορα τρόφιμα τα οποία συνήθως βρίσκουμε πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τη διαφορά ότι από φέτος προστίθενται άλλες 6 κατηγορίες προϊόντων: τρία κρέατα και τρία γλυκά.
 
Ειδικότερα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» μπαίνει:

-το αρνί,
-το κατσίκι και
η γαλοπούλα, καθώς και
-το τσουρέκι,
-η βασιλόπιτα και
-η σοκολάτα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και – στις περισσότερες περιπτώσεις – σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές. Μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έρχεται και το «καλάθι του Άη Βασίλη» επιλογές από 10 κατηγορίες παιχνιδιών, ώστε εφέτος οι αγορές της Πρωτοχρονιάς να είναι πιο πλούσιες σε ιδέες για δώρα.
 
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «η στήριξη της οικογένειας ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Και τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, οι καλύτερες ευχές για τις ημέρες που έρχονται».
 

Post
Οικονομία Πέμπτη 15.10.2026

Η SKY express επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους του ΙΚΥ με ένα ταξίδι της επιλογής τους

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) τίμησε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου391 αριστούχους αποφοίτους των ΑΕΙ της χώρας,σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδ

Post
Οικονομία Πέμπτη 15.10.2026

Στα 1,55 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης-Επιδότηση 10 λεπτών στην αμόλυβδη από τις 17 Οκτωβρίου

Μειώνεται από τις 17 Οκτωβρίου η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης, με κρατική επιδότηση 10 λεπτών ανά λίτρο, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Τη

Post
Οικονομία Πέμπτη 15.10.2026

Συνταξιοδότηση μακροχρόνια ανέργων με δωρεάν ένσημα από την ΔΥΠΑ:

Το πρόβλημα της έλλειψης ενσήμων, ανέργων που βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης επιχειρεί να λύσει ο εργασιακός νόμος 5239/2025, παρέχοντας δωρεάν ένσημα σε μακροχρονίως ανέργους. Η ρύθμιση δί