Image
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 11:10 Οικονομία

Πρεμιέρα αύριο για το “Καλάθι των Χριστουγέννων”- Έρχεται την άλλη Τετάρτη το “Καλάθι του Άη Βασίλη”

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό οι καταναλωτές μπορούν να βρουν διάφορα τρόφιμα τα οποία συνήθως βρίσκουμε πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τη διαφορά ότι από φέτος προστίθενται άλλες 6 κατηγορίες προϊόντων: τρία κρέατα και τρία γλυκά.
 
Ειδικότερα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» μπαίνει:

-το αρνί,
-το κατσίκι και
η γαλοπούλα, καθώς και
-το τσουρέκι,
-η βασιλόπιτα και
-η σοκολάτα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και – στις περισσότερες περιπτώσεις – σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές. Μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έρχεται και το «καλάθι του Άη Βασίλη» επιλογές από 10 κατηγορίες παιχνιδιών, ώστε εφέτος οι αγορές της Πρωτοχρονιάς να είναι πιο πλούσιες σε ιδέες για δώρα.
 
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «η στήριξη της οικογένειας ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Και τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, οι καλύτερες ευχές για τις ημέρες που έρχονται».
 

Post
Οικονομία Παρασκευή 07.08.2026

Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε καύσιμα και υπηρεσίες

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 4,4% τον Ιούνιο, καταγράφοντας επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τον αντίστοιχο μήνα του 2025 ο πληθ

Post
Οικονομία Πέμπτη 06.08.2026

Η AEGEAN εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον μήνα Ιούλιο 2026

Η AEGEAN κατέγραψε τον Ιούλιο νέο ιστορικό υψηλό, μεταφέροντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 2.011.000 επιβάτες, μέσα σε ένα μόνο μήνα. Είναι σημαντικό ότι το νέο αυτό ορόσημο επιτεύχθηκε σε ένα

Post
Οικονομία Τετάρτη 05.08.2026

Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. Έκθεση - Γιορτή με Κρητικά Προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας στο ΔΕΚΚ (vid)

Την 25η ετήσια γιορτή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Κρήτη διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με στόχο να αναδείξει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των γυναι