Image
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 11:10 Οικονομία

Πρεμιέρα αύριο για το “Καλάθι των Χριστουγέννων”- Έρχεται την άλλη Τετάρτη το “Καλάθι του Άη Βασίλη”

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό οι καταναλωτές μπορούν να βρουν διάφορα τρόφιμα τα οποία συνήθως βρίσκουμε πάνω σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τη διαφορά ότι από φέτος προστίθενται άλλες 6 κατηγορίες προϊόντων: τρία κρέατα και τρία γλυκά.
 
Ειδικότερα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» μπαίνει:

-το αρνί,
-το κατσίκι και
η γαλοπούλα, καθώς και
-το τσουρέκι,
-η βασιλόπιτα και
-η σοκολάτα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και – στις περισσότερες περιπτώσεις – σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές. Μια εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έρχεται και το «καλάθι του Άη Βασίλη» επιλογές από 10 κατηγορίες παιχνιδιών, ώστε εφέτος οι αγορές της Πρωτοχρονιάς να είναι πιο πλούσιες σε ιδέες για δώρα.
 
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «η στήριξη της οικογένειας ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Και τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, οι καλύτερες ευχές για τις ημέρες που έρχονται».
 

Post
Οικονομία Σάββατο 07.11.2026

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι – Οι δύο ημερομηνίες καταβολής

Σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2026, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ. Η καταβολή θα γίνει σταδιακά,

Post
Οικονομία Σάββατο 07.11.2026

Νέα ρύθμιση οφειλών: Σταθερό επιτόκιο 3% στον Εξωδικαστικό και έως 120 δόσεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ

Δύο σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους δημιουργούν νέες δυνατότητες για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρ

Post
Οικονομία Σάββατο 07.11.2026

Οι αγροτικές συντάξεις (πρώην ΟΓΑ νόμου 4169/1961) μετά την αύξηση των κύριων συντάξεων.

Συγκεκριμένα μετά την αύξηση των συντάξεων το συνολικό ποσό όλων των κύριων συντάξεων του e-ΕΦΚΑ με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2025 αυξάνεται από την 1.1.2026 κατά 2,4% Βασική Σύντ