Image
Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2024 01:24 Βλέπω/Ακούω

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, γιορτάζει ο Άγιος Μάρτυς Γλυκέριος. Ο Άγιος Μάρτυς Γλυκέριος αναφέρεται στο Συναξάρι του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου.

Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Γλυκέριος, Γλυκερός.

Όταν ο Άγιος Γεώργιος ήταν κλεισμένος στη φυλακή, η φήμη των θαυμάτων του είχε φθάσει σε όλη την πόλη και τα περίχωρα. Έτσι πλήθος κόσμου κάθε νύχτα γέμιζε τη φυλακή, δίδοντας μεγάλα δώρα στους δεσμοφύλακες για να δει τον Άγιο και να λάβει πνεύμα δυνάμεως, πνεύμα χαράς, πνεύμα πίστεως και αγάπης.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο πτωχός Γλυκέριος. Είχε στην κατοχή του ένα μόνο βόδι, το οποίο ψόφησε την ώρα που όργωνε το χωράφι του. Έπεσε λοιπόν στα γόνατα του Αγίου Γεωργίου και τον ικέτευε να τον βοηθήσει. Στην ειλικρινή ομολογία του ότι πιστεύει στον Θεό, ο Άγιος τον προέπεμψε λέγοντάς του ότι το βόδι του ήταν ζωντανό.

Όταν το διαπίστωσε ο Γλυκέριος, επέστρεψε στον Άγιο για να τον ευχαριστήσει και κραύγαζε: «Μέγας ο Θεός του Γεωργίου». Για αυτόν τον λόγο συνελήφθη και υπέστη τον διά ξίφους θάνατο.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 27.12.2025

Στο έργο κατασκευής του Πολιτιστικού Γαζίου ο Μενέλαος Μποκέας

«Το Γάζι σύντομα θα αποκτήσει έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού και δημιουργίας, αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής του», τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, κατά την επίσκεψή τ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 27.12.2025

Αγρότες: Επιστροφή στα μπλόκα – Κλιμάκωση κινητοποιήσεων με ανοιχτούς δρόμους για την Πρωτοχρονιά

Σε θέσεις μάχης επιστρέφουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά τον πρώτο γύρο των εορτών των Χριστουγέννων και ενόψει της Πρωτοχρονιάς, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 27.12.2025

Σύλληψη 38χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα που κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων προχώρησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί, στο Ηράκλειο. Όπως προέκυψε, κατά τη δι