Image
Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2024 20:45 Βλέπω/Ακούω

Ελαιόλαδο: Πόσο πωλείται σήμερα ο τενεκές σε Κρήτη, Λακωνία και Μεσσηνία

Σημαντικό για την διατροφή μας είναι το ελαιόλαδο και η αγορά ενός τενεκέ λαδιού παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα για πολλά νοικοκυριά, καθώς οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές. Τον τελευταίο χρόνο, η τιμή του λαδιού παρουσιάζει διακυμάνσεις, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας συχνά, με φετινή πτώση συγκριτικά με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ξηρασία, η χαμηλή διαθεσιμότητα αποθεμάτων στην Ευρώπη και οι στρατηγικές μεγάλων βιομηχανιών σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία είναι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την αγορά.

Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι η μειωμένη απόδοση των ελαιόδεντρων φέτος, λόγω της ξηρασίας στη Μεσόγειο, έχει οδηγήσει σε ελιές που χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να παραχθεί λάδι.

Στις περιοχές της Λακωνίας, της Κρήτης και της Μεσσηνίας, οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται από 5 έως 7 ευρώ το λίτρο, ενώ στα καταστήματα οι τιμές παραμένουν από 7,25 έως 16,20 ευρώ το λίτρο, δημιουργώντας πίεση τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές.

Πηγή: thestival.gr


Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 09.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 9/5/26

Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Ανακοίνωση Δήμου Κηφισιάς για το υπό μελέτη προπονητήριο στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας

Ο Δήμος Κηφισιάς αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό κάθε αίτημα ή προβληματισμό κατοίκων που αφορά έργα και παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης. Η συμμετοχή των πολιτών, η ενημέρωση και η διαφάνεια απο

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 08.05.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Μητροπολιτικότητα δεν μπορεί να είναι απλά ένα σχέδιο νόμου ή ένα άρθρο στο νέο Σύνταγμα της χώρας. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης»

Την ανάγκη να κινηθεί η χώρα με σχέδιο, αποφασιστικότητα και βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημιουργία ενός ουσιωδώς αποκεντρωμένου μοντέλου διακυβέρνησης, με αναβαθμισμένο ρόλο των Περιφερειών στη χάραξη