Image
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 08:50 Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών (vid)

Μετά την καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που δημιούργησε η Πλεύση Ελευθερίας, για να διεκδικήσει τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών, όπως ήδη υπάρχει σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέρχεται και με Επίκαιρες Ερωτήσεις με το ίδιο θέμα, τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας στην πρακτική που ακολουθεί, αρνείται να απαντήσει και για αυτό το θέμα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, που του έχει καταθέσει 31 Επίκαιρες Ερωτήσεις για τις Γυναικοκτονίες από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.
 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Υφυπουργού Α. Νικολακόπουλου, απάντησε πως η Κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα, είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και έθεσε το ηθικό ψευδοδίλλημα, που ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί από το 2022 και η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας το έχει εντοπίσει και αναδείξει, αν δηλαδή έχει μεγαλύτερη αξία η ζωή μιας γυναίκας, από τη ζωή ενός μικρού παιδιού ή ενός ηλικιωμένου άντρα.
 
«Αυτό είναι το δόγμα Μητσοτάκη. Αυτά πήγε και είπε στη ΔΕΘ το 2022» απάντησε η Ζωή. «Όχι κ. Υφυπουργέ, δεν έχει μεγαλύτερη αξία. Έχει ίση αξία. Όμως αυτοί που αφαιρούν τη ζωή της γυναίκας επειδή είναι γυναίκα, πιστεύουν ότι έχει μικρότερη αξία. Το καταλάβατε;»
 
Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι.
 
Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση:

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπεριφερειάρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Το «θαύμα» των τιμολογίων λίγο πριν από την κάλπη: Όψιμη μείωση στα μπλε, ακριβότερο ρεύμα για τους πολλούς

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες τιμολόγια ηλεκτρισμού που περιλαμβάνουν φθηνότερες τιμές για τα σταθερά τιμολόγια δωδεκαμήνου. Χρειάστηκε να πλησιάσουν οι εκλογές για να γίνει αυτό που το ΠΑΣΟΚ φώναζε εδώ και

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Το οξυμένο πρόβλημα στέγασης σε νησιά και ακριτικές περιοχές, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Το οξυμένο πρόβλημα στέγασης σε νησιά και ακριτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον