Image
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 08:50 Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών (vid)

Μετά την καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που δημιούργησε η Πλεύση Ελευθερίας, για να διεκδικήσει τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών, όπως ήδη υπάρχει σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέρχεται και με Επίκαιρες Ερωτήσεις με το ίδιο θέμα, τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας στην πρακτική που ακολουθεί, αρνείται να απαντήσει και για αυτό το θέμα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, που του έχει καταθέσει 31 Επίκαιρες Ερωτήσεις για τις Γυναικοκτονίες από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.
 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Υφυπουργού Α. Νικολακόπουλου, απάντησε πως η Κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα, είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και έθεσε το ηθικό ψευδοδίλλημα, που ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί από το 2022 και η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας το έχει εντοπίσει και αναδείξει, αν δηλαδή έχει μεγαλύτερη αξία η ζωή μιας γυναίκας, από τη ζωή ενός μικρού παιδιού ή ενός ηλικιωμένου άντρα.
 
«Αυτό είναι το δόγμα Μητσοτάκη. Αυτά πήγε και είπε στη ΔΕΘ το 2022» απάντησε η Ζωή. «Όχι κ. Υφυπουργέ, δεν έχει μεγαλύτερη αξία. Έχει ίση αξία. Όμως αυτοί που αφαιρούν τη ζωή της γυναίκας επειδή είναι γυναίκα, πιστεύουν ότι έχει μικρότερη αξία. Το καταλάβατε;»
 
Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι.
 
Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση:

Post
Πολιτική Πέμπτη 28.05.2026

Στην ΑΓΣ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Στολίδι για τη χώρα» και πραγματικό «φάρο γνώσης για τη Μακεδονία και ολόκληρη την επικράτεια», χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τη

Post
Πολιτική Πέμπτη 28.05.2026

Παρέμβαση Βατσινά στην Επιτροπή Νησιωτικότητας: Τα νησιά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως "εξαιρέσεις"

Στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, με αντικείμενο την παρουσίαση της Έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη νησιωτικότητα, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ &

Post
Πολιτική Πέμπτη 28.05.2026

«Προστασία και στήριξη του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών στη νέα ΚΑΠ από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητά με ερώτησή του από την Ευρωπαική Επιτροπή να αντιμετωπίσει τη διαρκώς αυξανόμενη μεταβλητότητα των τιμών και της παραγωγής ελαιολάδου που προκαλεί η κλιματική κρίση, ώσ