Image
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024 08:50 Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών (vid)

Μετά την καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που δημιούργησε η Πλεύση Ελευθερίας, για να διεκδικήσει τη δημιουργία επίσημου φορέα καταγραφής των γυναικοκτονιών, όπως ήδη υπάρχει σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέρχεται και με Επίκαιρες Ερωτήσεις με το ίδιο θέμα, τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας στην πρακτική που ακολουθεί, αρνείται να απαντήσει και για αυτό το θέμα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, που του έχει καταθέσει 31 Επίκαιρες Ερωτήσεις για τις Γυναικοκτονίες από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.
 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Υφυπουργού Α. Νικολακόπουλου, απάντησε πως η Κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα, είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και έθεσε το ηθικό ψευδοδίλλημα, που ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί από το 2022 και η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας το έχει εντοπίσει και αναδείξει, αν δηλαδή έχει μεγαλύτερη αξία η ζωή μιας γυναίκας, από τη ζωή ενός μικρού παιδιού ή ενός ηλικιωμένου άντρα.
 
«Αυτό είναι το δόγμα Μητσοτάκη. Αυτά πήγε και είπε στη ΔΕΘ το 2022» απάντησε η Ζωή. «Όχι κ. Υφυπουργέ, δεν έχει μεγαλύτερη αξία. Έχει ίση αξία. Όμως αυτοί που αφαιρούν τη ζωή της γυναίκας επειδή είναι γυναίκα, πιστεύουν ότι έχει μικρότερη αξία. Το καταλάβατε;»
 
Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι.
 
Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση:

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανακοίνωσε τα 400 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της- Ποιοι συμμετέχουν από την Κρήτη

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.ΑΣ.) έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου της, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 400 μέλη, σηματοδοτώντας – όπως υποστηρίζει –

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Αυγενάκης: Στη Βουλή το αίτημα για δίκαιη αντιμετώπιση των συνταξιούχων χηρείας του Δημοσίου

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οι

Post
Πολιτική Κυριακή 12.07.2026

Πρωινός καφές της ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Ν.Δ. με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρη Μαρκόπουλο

Πρωινός καφές του προεδρείου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μαρκόπουλο, που βρέθηκε στο Ηράκλειο και έλαβε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επ