Image
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 16:45 Πολιτική

Βουλή: Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου προτείνει η επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ της πρότασης αυτής. Καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ θετικά ήταν τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό σε δικαστήριο του Βόλου τον περασμένο Μάιο, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου μετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης, με την κατηγορία να σχετίζεται με «διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς».

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Ελλάδα και Ιαπωνία διαθέτουν το 32% του παγκόσμιου στόλου και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία, τη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και την προστασία των οικονομιών και των κοινωνιών από τι

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, στο Ηράκλειο – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και σειρά επίσημων επαφών (vid)

Στο Ηράκλειο έφτασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης με στόχο την προώθηση σημαντικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών έργων στην Κρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Το Οροπέδιο Λασιθίου πλημμύρισε ξανά, η Ιεράπετρα αφέθηκε χωρίς σχέδιο και η Κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με προχειρότητα»

Με τις εικόνες ενός Οροπεδίου Λασιθίου που πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και μιας Ιεράπετρας που κλήθηκε να διαχειριστεί εκατοντάδες μεταναστευτικές αφίξεις, ξεκίνησε την ομιλία της