Image
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 16:45 Πολιτική

Βουλή: Την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου προτείνει η επιτροπή Δεοντολογίας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ της πρότασης αυτής. Καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ θετικά ήταν τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό σε δικαστήριο του Βόλου τον περασμένο Μάιο, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου μετείχε ως συνήγορος υπεράσπισης, με την κατηγορία να σχετίζεται με «διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς».

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.02.2026

Ν. Κακλαμάνης για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα: «Αποτελεί την ενσάρκωση ενός δίκαιου αγώνα για την αποκατάσταση μιας ανεπανόρθωτης βλάβης από μια κατάφωρα άδικη, ανήθικη και παράνομη πράξη»

«Ο αγώνας μας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δε θα καμφθεί μέχρι την τελική δικαίωση. Σε αυτή την προσπάθεια ενώνονται δυναμικά οι γενιές που πέρασαν με τις γενιές που έρχονται. Σε

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.02.2026

Ανάρτηση Λευτέρη Αυγενάκη για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την έκδοση του τελικού πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχολίασε, χθες με ανάρτησή του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Post
Πολιτική Τετάρτη 25.02.2026

Η Βουλή των Ελλήνων χρηματοδοτεί την κατασκευή 300 λευκών μπαστουνιών από τα εργαστήρια του Φάρου Τυφλών Ελλάδος

Η Βουλή των Ελλήνων, υλοποιώντας έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, προχωρά στη χρηματοδότηση κατασκευής 300 λευκών μπαστουνιών από τα εργαστήρια του Φάρου Τυφλών Ελ