Image
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 16:24 Οικονομία

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Νοέμβριο - Στο 2,3% στην Ευρωζώνη

Στο 3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός το Νοέμβριο στην Ελλάδα, από 3,1% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.
Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 2,3%, από 2% τον Οκτώβριο. Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (3,9%, έναντι 4,0% τον Οκτώβριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,9% τον Οκτώβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, έναντι 0,5% τον Οκτώβριο) και την ενέργεια (-1,9%, έναντι -4,6% τον Οκτώβριο).

Post
Οικονομία Παρασκευή 17.07.2026

Αύξηση σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Μάιο

Ανοδικά κινήθηκε η τουριστική κίνηση τον Μάιο, καθώς οι αφίξεις στα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας έφτασαν τις 4.000.538, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 15.823.095.

Post
Οικονομία Πέμπτη 16.07.2026

ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών — Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες

Τη δυνατότητα άμεσης άρσης κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών ενεργοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους, εφόσον έχουν εξοφλήσει το

Post
Οικονομία Τετάρτη 15.07.2026

Ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη στην Κρήτη (vid)

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι η αμόλυβδη βενζίνη θα ξεπεράσει το όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο. Όπως επι