Image
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 22:12 Εκτός Ελλάδος

Ιταλία: Τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μελόνι - Συναντήθηκε με τον Ματαρέλα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση, σε οξυμένους τόνους, ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι. Χθες, ως γνωστόν, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συντάχθηκε με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και καταψήφισε τροπολογία της Λεγκα, για μείωση της εισφοράς των πολιτών υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης Rai.
 
«Δεν χρειάζεται έκτακτη σύσκεψη των κυβερνητικών δυνάμεων, με στόχο την επαλήθευση των στόχων του προγράμματος. Η Λεγκα, όμως, πρέπει να ηρεμήσει», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια, Ραφαέλε Νέβι.
 
«Ο Σαλβίνι κάνει τον πονηρούλη και λέει ότι ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει η μείωση των φόρων, ώστε να δικαιολογήσει την τροπολογία του, που αφορά την Rai. Στην πραγματικότητα, όμως, με το μέτρο αυτό κάθε πολίτης θα εξοικονομούσε μόλις 0,50 ευρώ», πρόσθεσε ο Νέβι.
 
Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός μεταφορών, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Φόρτσα Ιταλία, πριν λίγο περιορίστηκε στο να δηλώσει μόνον «εύχομαι αγάπη και ειρηνη».
 
Σήμερα το μεσημέρι, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε και τη φάση έντασης που διέρχονται οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 21.04.2026

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο με μεταγωγικό αεροσκάφος της ΠΑ και με τη συμμετοχή προσωπικού της ΔΕΠ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς (ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα), συνέδραμαν σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου 20

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Προκλητικός Χακάν Φιντάν: «Ελλάδα και Κύπρος έφτιαξαν στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων»

Νέα σφοδρή επίθεση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών από το φόρουμ της Αττάλειας. Πώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τις κινήσεις της Άγκυρας στοχοποιώντας την Αθήνα και τη Λευκωσία. Στο στόχαστρο οι &l

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 19.04.2026

Πολεμικό ανακοινωθέν: Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – Πυρά κατά εμπορικών πλοίων και «κίτρινη γραμμή» από το Ισραήλ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη απαντά στον αμερικανικό αποκλεισμό με κλείσιμο των Στενών, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στον Λίβανο αγνοώντας την κατάπαυση του πυρός.