Image
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 13:30 Ειδήσεις

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για Τζιτζικώστα: Ανεκτίμητη η εμπειρία του από τις ευρωπαϊκές περιφέρειες

Στον Απόστολο Τζιτζικώστα, υποψήφιο επίτροπο για τις μεταφορές και τον τουρισμό, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της Επιτροπής την επόμενη πενταετία, ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των ευρωβουλευτών.
 
Αναφερόμενη στην «καθαρή» και «ανταγωνιστική» οικονομία, η φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίησή της που σε αυτό θα συμβάλει και ο Έλληνας επίτροπος με το χαρτοφυλάκιο που του ανατίθεται. «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι υπεύθυνος για τις μεταφορές και τον τουρισμό. Η τεράστια εμπειρία του από τις ευρωπαϊκές περιφέρειες θα είναι ανεκτίμητη για την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας».
 
Η Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης ότι αποφάσισε να συγκαλέσει στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. «Ο διάλογος και η συνέχειά του θα είναι υπό την ηγεσία μου. Θα συγκεντρώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους γύρω από το τραπέζι, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να σχεδιάσουμε λύσεις μαζί, καθώς αυτή η βιομηχανία περνά από μια βαθιά και αποδιοργανωτική μετάβαση. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είναι ευρωπαϊκή υπερηφάνεια. Εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται από αυτήν. Και μαζί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το μέλλον των αυτοκινήτων θα συνεχίσει να φτιάχνεται στην Ευρώπη», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 22.01.2026

Σάκης Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου επιλεκτικά

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 21.01.2026

Νίκη της LEFT: To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει τη Συμφωνία ΕU/Mercosur στο Δικαστήριο της ΕΕ - Αρβανίτης: «Η Συμφωνία να ανασταλεί όσο εξετάζεται»

Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το αίτημα που κατέθεσε η Πολιτική Ομάδα της LEFT και συνυπέγραψαν επίσης 100 ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου για την παραπομπή της Συμφωνίας ΕU-

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 21.01.2026

Επίτροπος Γεωργίας Χάνσεν προς Αρναούτογλου: Υπήρχαν Ευρωπαϊκά κονδύλια για την Κρητική ελιά αλλά η Κυβέρνηση δεν έκανε καν αίτημα

Η απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας Christophe Hansen στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Αρναούτογλου επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική ευθύνη και την αδιαφορία της Ελ