Image
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 22:44 Οικονομία

Έρευνα του συνδυασμού “Ισχυροί Επαγγελματίες” για το ΕΕΘ: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 28% των επαγγελματιών

Την παρουσίαση της διαδικτυακής έρευνας του αναφορικά με τις ανάγκες του ΕΕΘ πραγματοποίησε σήμερα ο συνδυασμός «Ισχυροί Επαγγελματίες» του Θάνου Κουλουτμπάνη. Τα δεδομένα που εξήχθησαν από τις απαντήσεις παρουσίασε ο Δημήτρης Βασιλειάδης της εταιρείας ερευνών Interview που είχε αναλάβει και την ανάλυση τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ερώτηση για το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας το 28,2 απάντησε η ακρίβεια, το 17,3 το κόστος ενέργειας και το 17,8 έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων.
 
Η έρευνα είχε στόχο την καταγραφή των αναγκών και προτεραιοτήτων των επαγγελματιών της πόλης και αποτελεί μια πρωτοβουλία του συνδυασμού με σκοπό να αφουγκραστεί τις απόψεις των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αφενός ενόψει των επικείμενων εκλογών κι αφετέρου ενόψει της πορείας του επιμελητηρίου μετά από αυτές.
 
Επίκεντρο της ήταν κρίσιμα ζητήματα όπως το ποιες είναι οι ανάγκες στήριξης των επαγγελματιών, ποιες οι προσδοκίες από τη διοίκηση του επιμελητηρίου, καθώς και ποια τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο νέος πρόεδρος. Μεταξύ των κύριων απαντήσεων που προέκυψαν, οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης, τη βελτίωση των υπηρεσιών του επιμελητηρίου και τη στήριξη σε θέματα χρηματοδότησης και ψηφιακού μετασχηματισμού.
 
Ο Θάνος Κουλουτμπάνης, κατά την παρουσίαση, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται ένα επιμελητήριο ισχυρό, με υπηρεσίες αποδοτικότητας και κοντά στον επαγγελματία κι έναν πρόεδρο που θα είναι δίπλα τους, με όραμα και αποφασιστικότητα.
 
Μέσα από αυτήν την έρευνα, θέλουμε να  διαμορφώσουμε μια στρατηγική που ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες».
 
“Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση των κινήσεων του συνδυασμού «Ισχυροί Επαγγελματίες», με στόχο την ανάπτυξη και στήριξη της επαγγελματικής κοινότητας της πόλης”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού.
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 815 επαγγελματίες, μέλη του ΕΕΘ.

Post
Οικονομία Τετάρτη 24.12.2025

ΑΑΔΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων – Στον εισαγγελέα οι πρώτες 50 υποθέσεις

Περιπτώσεις μαζικής εισαγωγής και διαγραφής αγροτεμαχίων από την περιουσιακή κατάσταση (έντυπο Ε9) εντός του 2025, χωρίς επαρκή ή τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (

Post
Οικονομία Τρίτη 23.12.2025

Mega χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Δείτε αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς των 100.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του 2025, μοιράζοντας σημαντικά χρηματικά έπαθλα σε χιλιάδες φορολογούμενους. Πρόκειται για την πιο γενναιό

Post
Οικονομία Τρίτη 23.12.2025

Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα - Ιδιωτική επένδυση 308 εκ. ευρώ - Υλοποίηση έως το 2027

Αλλάζει η Σύμβαση Ελληνικού Δημοσίου με Hellenic Train: Συνολικές επενδύσεις 420 εκ. € και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες. Βασικά σημεία της αναθεωρημένης σύμβασης: ¦