Image
Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2024 23:12 Πολιτική

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης (vid)

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στους υποστηρικτές του στα γραφεία του στον Ταύρο. Η ανακοίνωση έγινε ενώπιον των υποστηρικτών του, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία που έχει νοικιάσει. Μεταξύ άλλων είπε ότι «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον δημοκρατικό του κύκλο». Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε προσκλητήριο στους υποστηρικτές του να βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου (09/11), στις 13:00 μ.μ. , στα γραφεία στον Ταύρο, για να ιδρύσει «το πιο ανεξάρτητο προοδευτικό ρηξικέλευθο κίνημα».
 
Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Ραλλία Χρηστίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν παράλληλα με αυτήν την εξέλιξη, έγινε γνωστή και η ανεξαρτητοποίηση της Ραλλίας Χρηστίδου, δηλαδή άλλου ενός προσώπου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται πως προηγουμένως είχαν γνωστοποιήσει την ανεξαρτητοποίησή τους οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Πέτρος Παππάς οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Πέτρος Παππάς.
 
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κύριος Αυλωνίτης βγήκε από την αίθουσα του Συνεδρίου και κατήγγειλε τη διαδικασία. «Ανεξαρτητοποιουμαι από τη Δευτέρα και παραιτούμαι από το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «αυτό δεν είναι το κόμμα το δικό μου» και πρόσθεσε πως κόπηκαν σύνεδροι και η διαδικασία άρχισε χωρίς τους ανθρώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι. «Άρα, εγώ δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Νωρίτερα, ο βουλευτής Κέρκυρας ανέφερε πως εάν το συνέδριο δεν δεν λειτουργήσει νόμιμα, το πρωί της Δευτέρας θα πάει στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του. Με τη σειρά του και Πέτρος Παππάς αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να παραιτηθώ ακόμα και σήμερα».

Δείτε το ρεπορτάζ του Action24:

youtu.be/EIlhYmhmElw



«Βέλη» Πέτρου Παππά για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μείνουμε σε ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κύριος Παππάς τόνισε ουσιαστικά πως η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης.
 
«Δεν θα μείνουμε σε ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους, την Κυριακή. Σε ένα κόμμα που εφαρμόζει αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς δεν έχουμε θέση», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κιλκίς. Δήλωσε, δε, σε άλλο σημείο πως «δεν θα παραδώσω την έδρα μου στην κ. Σβίγκου που δεν μας δίνει πόσοι ψήφισαν τον κ. Παππά, την κ. Γεροβασίλη, τον κ. Γιαννούλη. Οι ίδιοι θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους».
 
Και συνέχισε στον ίδιο τόνο, απευθύνοντας «έκκληση στα στελέχη με αυτοκτονική διάθεση: εάν εμποδίσουν έναν πρώην πρόεδρο, το κόμμα δεν θα μπει στην επόμενη Βουλή», λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να αποκλείεται από την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Πρέπει πέντε υποψήφιοι να πάνε στη βάση», σημείωσε, λέγοντας παράλληλα: «Αν το προεδρείο έχει μόνο μια έκφραση, θα γίνει μομφή, όπως κι αν δεν βάλει στην ημερήσια διάταξη την υποψηφιότητα Κασσελάκη».

Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Mητσοτάκης: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος – Ρίχνει γέφυρες στο «κόμμα του ράσου»

Επίσκεψη ενταγμένη στο σχέδιο να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε με την Εκκλησία ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Ποιες Μονές θα επισκεφθεί. Μόνο τυχαία δεν είναι η επίσκεψη, την προσεχή Παρασκευή (4/7)

Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Β. Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι - Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από κομματικές σημαίες»

«Δεν μπορεί να γίνεται ισοπέδωση, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ, ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε για οποιαδήποτε από τις παθογένειες στην ελληνική δημό

Post
Πολιτική Τρίτη 01.07.2025

Εισαγωγική Τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Νομοθετική ρύθμιση που παρέχει πολεοδομική ασφάλεια στους οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Περιβάλ