Image
Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2024 19:37 Πολιτική

Σε “πολεμικό κλίμα” το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Έφτασε o Κασσελάκης , ανεξαρτητοποιείται ο Πέτρος Παππάς

Εν μέσω εγκλήσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ της πλευράς Κασσελάκη και των «87» ξεκίνησαν οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στον Πολυχώρο στο Γκάζι στις 18:30, με την ομιλία της γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου και του προέδρου της Κ.Ο., Νίκου Παππά. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άνοιξαν οι πόρτες για την είσοδο των διαπιστευμένων συνέδρων. Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος, Πέτρος Παππάς, αποχώρησε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανεξαρτητοποιηθεί, καταγγέλλοντας βία και νοθεία.
 
Το κλίμα έντασης των προηγούμενων ημερών κορυφώθηκε χθες μετά και τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να διεξαχθούν και οι εργασίες του συνεδρίου, καθώς ουρές συνέδρων που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν σχηματιστεί στο Gazi live έπειτα από κάλεσμα του ιδίου να συγκεντρωθούν έξω από τον πολυχώρο. Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί εν αναμονή της απόφασης του προεδρείο του συνεδρίου, το οποίο θα προτείνει η πλειοψηφία, για το αν θα «κόψει» κάθε αίτημα της πλευράς Κασσελάκη για συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία τηρώντας αυστηρά την ημερήσια διάταξη και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Ελλάδα και Ιαπωνία διαθέτουν το 32% του παγκόσμιου στόλου και μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παγκόσμια ναυτιλία, τη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και την προστασία των οικονομιών και των κοινωνιών από τι

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, στο Ηράκλειο – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και σειρά επίσημων επαφών (vid)

Στο Ηράκλειο έφτασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης με στόχο την προώθηση σημαντικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών έργων στην Κρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 16.10.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Το Οροπέδιο Λασιθίου πλημμύρισε ξανά, η Ιεράπετρα αφέθηκε χωρίς σχέδιο και η Κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με προχειρότητα»

Με τις εικόνες ενός Οροπεδίου Λασιθίου που πλημμύρισε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και μιας Ιεράπετρας που κλήθηκε να διαχειριστεί εκατοντάδες μεταναστευτικές αφίξεις, ξεκίνησε την ομιλία της