Image
Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2024 07:55 Εκτός Ελλάδος

Ζελένσκι: “Πολύ επικίνδυνη” οποιαδήποτε συζήτηση για εκεχειρία χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως είναι “πολύ επικίνδυνη” οποιαδήποτε συζήτηση για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που πρέπει να λάβει το Κίεβο.
 
“Εκεχειρία χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας… είναι προετοιμασία για συνέχιση της κατοχής”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξήχθη στη Βουδαπέστη.
 
Αναφερόμενος στην προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες του σχεδίου και ότι δεν το έχει συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Τόνισε πως πιστεύει ότι ο Τραμπ θα ήθελε να τερματίσει το συντομότερο δυνατόν τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά πως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί.
 
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε επίσης ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ υπέστησαν απώλειες σε μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις. Προειδοποίησε ότι εάν η Δύση δεν λάβει μέτρα, η Βόρεια Κορέα θα ενισχύσει τη Ρωσία με περισσότερα στρατεύματα.

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 22.01.2026

Πλαίσιο συμφωνίας για Γροιλανδία και Αρκτική ανακοίνωσε ο Τραμπ – Ο «Χρυσός Θόλος» και τα ορυκτά στο επίκεντρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σημαντικές εξελίξεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη για την Αρκτική, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, στο Παγκόσμ

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 19.01.2026

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένων στη νότια Ισπανία

Τα βαγόνια ενός τρένου με προορισμό τη Μαδρίτη εκτροχιάστηκαν και πέρασαν στην αντίθετη γραμμή. Στη συνέχεια συγκρούστηκαν με ένα άλλο τρένο που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση στην πόλη Αδαμούθ, κ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 18.01.2026

Η Γερμανία απέσυρε εσπευσμένα το στρατιωτικό κλιμάκιο από τη Γροιλανδία

Η Γερμανία προχώρησε σε αιφνιδιαστική αποχώρηση στρατιωτικού κλιμακίου από τη Γροιλανδία, μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή του, προκαλώντας ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια της απόφασης. Σύμφωνα με δη