Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 20:40 Είς Υγείαν

Θεσσαλονίκη: Στο Θεαγένειο ο Άδωνις Γεωργιάδης για την πιλοτική εφαρμογή του “ΟΙΚΟΘΕΝ”

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η κατ’ οίκον χορήγηση θεραπειών και παροχή νοσηλευτικής φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς, ξεκίνησε σήμερα στο Θεαγένειο. Το νοσοκομείο επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος και ενημερώθηκε από τη διοικήτρια του Θεαγενείου Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή για τα ογκολογικά περιστατικά που θα εξυπηρετούνται ημερησίως, ενώ συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
 
«Επισκέφθηκα σήμερα το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”, όπου ξεκινάει σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «ΟΙΚΟΘΕΝ», μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα παροχής νοσοκομειακής φροντίδας στο σπίτι σε ογκολογικούς ασθενείς. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μεγάλη μέρα χαράς για το ΕΣΥ. Θα τη θυμόμαστε αυτή τη μέρα γιατί το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί πάρα πολύ.
 
Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα αυτού του ενός έτους εφαρμογής του “ΟΙΚΟΘΕΝ”, για να δείτε τις πραγματικές ανθρώπινες ιστορίες, πως αυτό το πρόγραμμα έκανε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και είμαι πάρα πολύ περήφανος που επί θητείας μου γίνονται τέτοια πράγματα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μετά την επίσκεψή του. Αφετηρία του συγκεκριμένου προγράμματος υπήρξε το Γενικό Αντικαρκινικό -Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», την περασμένη άνοιξη, και πλέον εφαρμόζεται σε τέσσερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, ενώ αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας.

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.10.2026

Ξεκίνησαν και πάλι οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, καρδιάς

Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται. Νέα φάση του προγράμματος από 13 Οκτωβρίου 2026 έως το 2030 Ο νέος κύκλος ξεκινά με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού και ακολουθούν τα καρδιαγγειακά.

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 23.10.2026

Χαιρετισμός του Λευτέρη Αυγενάκη στο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας 2026

«Η ψυχική υγεία μάς αφορά όλους: την οικογένεια, το σχολείο, την εργασία, τις ανθρώπινες σχέσεις. Το μήνυμα του Φεστιβάλ, “Ακούγοντας τις βιωμένες εμπειρίες: Αληθινές φωνές, ουσιαστική αλλ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 23.10.2026

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια αύριο Σάββατο 24-10-2026

Αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 09:30 έως τις 14:00. Θα λειτουργήσουν και ενη