Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 15:41 Πολιτική

Ο Θεόδωρος Καράογλου παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις Προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μεταβαίνει σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως παρατηρητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στις εξηκοστές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2024.
 
Με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στη διεθνή αποστολή που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη αξιολόγησης των εκλογικών διαδικασιών. Αρχικά ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο και εκπροσώπους της ισχυρής ελληνικής ομογένειας που ζει και δραστηριοποιείται στην αμερικανική μεγαλούπολη.
 
Ακολούθως, το Σάββατο, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συμμετέχει σε προγραμματισμένες ενημερωτικές συσκέψεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ σχετικές με τον τρόπο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών. Επίσης, θα συναντηθεί με την Πρέσβη της Ελλάδας και τις προξενικές αρχές καθώς και με εκπροσώπους της ιδιαίτερα δραστήριας ελληνικής ομογένειας που κατοικοεδρεύει στην αμερικανική πρωτεύουσα, ενώ κατά την εκλογική διαδικασία θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα στην Ουάσιγκτον.

Post
Πολιτική Τρίτη 21.10.2025

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Διονύση Σαββόπουλο

«Έφυγε» σήμερα ο μεγάλος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι των νεότερων χρόνων, βάζοντας στο στόμα γενιών και γενιών τις μελωδίες και τους στίχους του.

Post
Πολιτική Τρίτη 21.10.2025

Ομιλία ΥΕΘΑ Νίκου Δενδια στην παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του «Ημερολόγιου Επιχειρήσεων Γενικού Στρατηγείου 1940-1941»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης στην παρουσίαση του ιστορικού τόμου «Ημερολόγιο Επιχειρήσεων Γενικού Στρατηγείου 1940–1941&raq

Post
Πολιτική Τρίτη 21.10.2025

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Το μνημείο ανήκει σε όλους και όχι σε όσους φωνάζουν ή απειλούν περισσότερο

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήρθε μετά την απόρριψη του αιτήματος αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά, σχετικά με την τροπολογία για το καθεστώ