Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 15:04 Βλέπω/Ακούω

Hellenic Train: Συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφαλείας

Η Hellenic Train συμμετείχε με επιτυχία και από κοινού με τον ΟΣΕ, σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA). Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την ενίσχυση της τεχνογνωσίας του προσωπικού, με έμφαση στους Ανθρώπινους και Οργανωτικούς Παράγοντες (HOF) του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας (SMS).
 
Η πρωτοβουλία αυτή που οργανώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι Οργανισμοί, υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η Hellenic Train στην προάσπιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, επενδύοντας στη γνώση και τις δεξιότητες των ανθρώπων της. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου με τον ERA, οργανισμό αναγνωρισμένο για την τεχνογνωσία του στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, η συμμετοχή της ΗΤ στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την κουλτούρα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.
 
Το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train, απευθυνόταν σε 20 συνολικά στελέχη του ΟΣΕ, των ΣΤΑΣΥ, της ΡΑΣ, του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, της Rail Cargo, της GFR και της Hellenic Train. Τα στελέχη, που συμμετείχαν προέρχονταν από τομείς όπως είναι αυτός της λειτουργίας, της συντήρησης, του ανθρωπίνου δυναμικού κ.α. Το πρόγραμμα παρείχε πρακτικές γνώσεις στους συμμετέχοντες και επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση των Ανθρώπινων και Οργανωτικών Παραγόντων στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε επίσης διαδραστικές ομαδικές ασκήσεις, case-studies και συζητήσεις με θέμα τα Ευρωπαϊκά Μοντέλα Κουλτούρας Ασφάλειας. Το εν λόγω πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει άλλους τρεις κύκλους εκπαίδευσης με αντικείμενο Safety Leadership, SMS design and implementation, ERTMS (Ευρωπαϊκά Συστήματα) που φιλοξενούνται στα γραφεία του ΟΣΕ.
 
Δίνοντας το παρόν στις εκπαιδεύσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, κ. Roberto Rinaudo, δήλωσε: «Στην Hellenic Train, η ασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή προτεραιότητα. Για εμάς, ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον αποτελεί την απόλυτη δέσμευσή μας τόσο προς τους ανθρώπους μας όσο και προς τους επιβάτες μας». Ο κ. Rinaudo τόνισε επίσης ότι «η ασφάλεια απαιτεί ομαδική προσπάθεια, συνεχή επαγρύπνηση και σωστή εκπαίδευση».
 
Μελλοντικές δράσεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOF είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες εμπίπτουν στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας με άξονα την ασφάλεια και την εξέλιξη του προσωπικού της. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση στους ανθρώπους της, με στόχο τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Η συνεργασία με τον ERA συγκαταλέγεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών και δεσμεύσεων της εταιρείας για ένα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 02.02.2026

Απομακρύνθηκαν κλαδιά και φερτές ύλες από τις γέφυρες Σεβαστού, Ευκαρπίας – Τερπύλλου και Μεταξοχωρίου

Κλαδιά και φερτά υλικά άφησε στις γέφυρες του Σεβαστού, Ευκαρπίας – Τερπύλλου και Μεταξοχωρίου η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, με κύριο γνώρισμα την έντονη βροχόπτωση που ανέβασε τη

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 02.02.2026

Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Αυτός είναι ο νέος διευθυντής

Μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον για την θέση του νέου διευθυντή της αναπτυξιακής Ηρακλείου το Διοικητικό Συμβούλιο της επέλεξε τον Ευάγγελο Κουτάντο για τη συγκεκριμένη θέση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 02.02.2026

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που θεσπίστηκε πέρυσι από την UNESCO, πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «Η ιστορική συνέχεια της Ελληνικής Γλώσσας και η θέση της στη σύγχρο