Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 15:04 Βλέπω/Ακούω

Hellenic Train: Συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα ασφαλείας

Η Hellenic Train συμμετείχε με επιτυχία και από κοινού με τον ΟΣΕ, σε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA). Τα προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο την ενίσχυση της τεχνογνωσίας του προσωπικού, με έμφαση στους Ανθρώπινους και Οργανωτικούς Παράγοντες (HOF) του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας (SMS).
 
Η πρωτοβουλία αυτή που οργανώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι Οργανισμοί, υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η Hellenic Train στην προάσπιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, επενδύοντας στη γνώση και τις δεξιότητες των ανθρώπων της. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου με τον ERA, οργανισμό αναγνωρισμένο για την τεχνογνωσία του στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας των σιδηροδρόμων, η συμμετοχή της ΗΤ στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την κουλτούρα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.
 
Το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train, απευθυνόταν σε 20 συνολικά στελέχη του ΟΣΕ, των ΣΤΑΣΥ, της ΡΑΣ, του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, της Rail Cargo, της GFR και της Hellenic Train. Τα στελέχη, που συμμετείχαν προέρχονταν από τομείς όπως είναι αυτός της λειτουργίας, της συντήρησης, του ανθρωπίνου δυναμικού κ.α. Το πρόγραμμα παρείχε πρακτικές γνώσεις στους συμμετέχοντες και επικεντρώθηκε στην ενσωμάτωση των Ανθρώπινων και Οργανωτικών Παραγόντων στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλάμβανε επίσης διαδραστικές ομαδικές ασκήσεις, case-studies και συζητήσεις με θέμα τα Ευρωπαϊκά Μοντέλα Κουλτούρας Ασφάλειας. Το εν λόγω πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει άλλους τρεις κύκλους εκπαίδευσης με αντικείμενο Safety Leadership, SMS design and implementation, ERTMS (Ευρωπαϊκά Συστήματα) που φιλοξενούνται στα γραφεία του ΟΣΕ.
 
Δίνοντας το παρόν στις εκπαιδεύσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, κ. Roberto Rinaudo, δήλωσε: «Στην Hellenic Train, η ασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή προτεραιότητα. Για εμάς, ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον αποτελεί την απόλυτη δέσμευσή μας τόσο προς τους ανθρώπους μας όσο και προς τους επιβάτες μας». Ο κ. Rinaudo τόνισε επίσης ότι «η ασφάλεια απαιτεί ομαδική προσπάθεια, συνεχή επαγρύπνηση και σωστή εκπαίδευση».
 
Μελλοντικές δράσεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOF είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες εμπίπτουν στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας με άξονα την ασφάλεια και την εξέλιξη του προσωπικού της. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση στους ανθρώπους της, με στόχο τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και εξυπηρέτησης. Η συνεργασία με τον ERA συγκαταλέγεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών και δεσμεύσεων της εταιρείας για ένα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 08.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή 8/3/26

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική – κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.03.2026

Αυλαία με πολλές επιτυχημένες συναντήσεις στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market (vid, pics)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά ολοκληρώθηκε το 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Mar

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.03.2026

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 277 Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή – Συνολικά 754 απεγκλωβισμοί από τις 3 Μαρτίου

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει το Υπουργείο Εξωτερικών για τη συνδρομή Ελλήνων πολιτών που επηρεάζονται από την εμπόλεμη κατάσταση. Δείτε αναλυτικά τις πτήσεις και τις διαδρομές των επιχειρήσεων. Υπό