Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 13:15 Πολιτική

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου 13 του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας και την ανάπτυξη των έργων ενέργειας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Σύμφωνα με το κείμενο της ένστασης, που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ και όπως αναφέρει το skai.gr, η προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 13 «αντίκεται καταφανώς στο Σύνταγμα» καθώς δίνει την αρμοδιότητα διαχείρισης των αποβλήτων στο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφαιρώντας την από τους ΟΤΑ, αν και αποτελεί «τοπική υπόθεση». «Όπως επισημαίνεται, οι ΟΤΑ εκ του Συντάγματος κατέχουν την αρμοδιότητα διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων, ενώ η αρμοδιότητα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων τους έχει εκχωρηθεί έως σήμερα λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί αποκλειστικά και μόνο τοπική υπόθεση», υποστηρίζεται μεταξύ άλλων στην ένταση.
 
Η συζήτηση επί της ενστάσεως αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια μετά το πέρας των τοποθετήσεων των εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων, ενώ αργότερα ομιλία αναμένεται να πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
 

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.10.2026

Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά»

Να ανακαλέσει τον ισχυρισμό του ότι τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος κρύβονται όταν τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο Υπουργό

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.10.2026

Χρίστος Δήμας: Ολοκληρώθηκε το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) στο Θριάσιο Πεδίο

Παραδόθηκε, σήμερα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κώτσηρα και του Ειδικού Γραμματέα Υδραυλικών Έργων και Κτιρίων Χαράλαμπου Μυγδάλη το έργο

Post
Πολιτική Πέμπτη 08.10.2026

Επαφές Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Eπίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΠ και Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Bασίλης Κεγκέρογλου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και το