Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 11:18 Πολιτική

Συρεγγέλα: Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα, σε δηλώσεις της σήμερα, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
 
«Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου» τόνισε η κ. Συρεγγέλα, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.
 
Αναφερόμενη στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δήλωσε ότι «Οι δημοσκοπήσεις είναι μία εικόνα της στιγμής, ωστόσο, από εμάς δεν θα ακούσετε ποτέ να λέμε ότι δεν δίνουμε σημασία στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι «πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τις τετραετείς θητείες τους, γιατί τότε μόνο μπορείς να υλοποιήσεις το πρόγραμμα για το οποίο σε ψήφισαν οι πολίτες και να αξιολογηθείς συνολικά».
 
Η Γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε, επίσης, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει «κόκκινες γραμμές» και πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει θωρακίσει πάρα πολύ καλά την άμυνά της, ενώ υπογράμμισε πως ο πατριωτισμός πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη.
 
Τέλος, η κ. Συρεγγέλα σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στο εσωτερικό της ΝΔ ανέφερε πως «Μια βασική αξία και αρχή που έχουμε στη ΝΔ είναι ότι ακόμα κι αν έχουμε κάποιες διαφορές, στο τέλος βγαίνουμε όλες και όλοι ενωμένοι. Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα και είναι λογικό να έχουμε ενίοτε διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας. Στο τέλος, όμως, όταν θα σηκωθούμε από το τραπέζι είμαστε όλες και όλοι ενωμένοι».

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.09.2026

Η χώρα χρειάζεται εφαρμόσιμη οικονομική πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη του εισοδήματος

Τα οικονομικά δεδομένα που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα «Η χώρα πάει καλά αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι πολίτες» παρουσιάζει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπεριφερειάρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Το «θαύμα» των τιμολογίων λίγο πριν από την κάλπη: Όψιμη μείωση στα μπλε, ακριβότερο ρεύμα για τους πολλούς

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες τιμολόγια ηλεκτρισμού που περιλαμβάνουν φθηνότερες τιμές για τα σταθερά τιμολόγια δωδεκαμήνου. Χρειάστηκε να πλησιάσουν οι εκλογές για να γίνει αυτό που το ΠΑΣΟΚ φώναζε εδώ και