Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 10:28 Πολιτική

Κωνσταντοπούλου για γερμανικές επανορθώσεις: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε λίγος, δουλοπρεπής, υποτελής, αδιάβαστος

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό όσον αφορά τη στάση του για τις γερμανικές οφειλές κατά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου άσκησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας πως «εμφανίστηκε λίγος, δουλοπρεπής, υποτελής, αδιάβαστος και τελικά εντελώς απρόθυμος να διεκδικήσει τα δίκαια της χώρας και του λαού μας».
 
«Είναι πραγματική προσβολή, θεσμικό και νομικό ατόπημα και μεγάλο φάουλ σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής, αυτό που κάνατε σήμερα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κύριο Σταϊνμάιερ για τη «χειρονομία» του να εμφανιστεί στην Κρήτη και στην Κάνδανο για να αναγνωρίσει τις θηριωδίες των Ναζί. «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη; Περιμέναμε και ζητιανεύαμε μια "χειρονομία";», διερωτήθηκε.
 
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, υπογράμμισε ορισμένα πράγματα που θα έλεγε στον κ. Σταϊνμάιερ στη θέση του πρωθυπουργού: «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από τις 8 Απριλίου του 2000, που κρίνει ότι το γερμανικό κράτος οφείλει να πληρώσει αποζημιώσεις στο Δίστομο για τις θηριωδίες, για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου. Το γερμανικό κράτος αρνείται να καταβάλει αυτά τα ποσά κι αυτό αποτελεί ύψιστη ύβρη στους νεκρούς», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το καθήκον του.

Post
Πολιτική Παρασκευή 08.05.2026

Στη Βουλή η ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Η αλόγιστη χρήση ηλεκτρικών πατινιών που βάζει σε κίνδυνο ανηλίκους και πεζούς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης στην οποία συμμετέχει και ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανά

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων

Υπεγράφη σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση δωρεάς για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου». Η δεύτερη φάση του προγράμμα

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Μητσοτάκης: «Η συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει τον δρόμο για την Ελλάδα του 2030»

Σαφές πολιτικό και θεσμικό στίγμα για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στις προτερ