Image
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 10:28 Πολιτική

Κωνσταντοπούλου για γερμανικές επανορθώσεις: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε λίγος, δουλοπρεπής, υποτελής, αδιάβαστος

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό όσον αφορά τη στάση του για τις γερμανικές οφειλές κατά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου άσκησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας πως «εμφανίστηκε λίγος, δουλοπρεπής, υποτελής, αδιάβαστος και τελικά εντελώς απρόθυμος να διεκδικήσει τα δίκαια της χώρας και του λαού μας».
 
«Είναι πραγματική προσβολή, θεσμικό και νομικό ατόπημα και μεγάλο φάουλ σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής, αυτό που κάνατε σήμερα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κύριο Σταϊνμάιερ για τη «χειρονομία» του να εμφανιστεί στην Κρήτη και στην Κάνδανο για να αναγνωρίσει τις θηριωδίες των Ναζί. «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη; Περιμέναμε και ζητιανεύαμε μια "χειρονομία";», διερωτήθηκε.
 
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, υπογράμμισε ορισμένα πράγματα που θα έλεγε στον κ. Σταϊνμάιερ στη θέση του πρωθυπουργού: «Υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από τις 8 Απριλίου του 2000, που κρίνει ότι το γερμανικό κράτος οφείλει να πληρώσει αποζημιώσεις στο Δίστομο για τις θηριωδίες, για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου. Το γερμανικό κράτος αρνείται να καταβάλει αυτά τα ποσά κι αυτό αποτελεί ύψιστη ύβρη στους νεκρούς», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το καθήκον του.

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στο ΕΛΜΕΠΑ με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο ΕΛΜΕΠΑ μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με Θέμα: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροσ

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Να ενταχθούν οι 15 Γεωπόνοι ΤΕ των Δασικών Υπηρεσιών

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την αποκατάσταση

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση «κοιτάζει αλλού» μπροστά στην έκρηξη της ανήλικης εργασίας

Επανέρχεται στο θέμα της ανήλικης εργασίας η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης ΜικρομεσαίαςΕπιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του 2025 από κο