Image
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 19:13 Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων παραμένει ανοικτό – Στην Ιστορία δεν χωρούν παραγραφές

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Στάινμαϊερ στην Ελλάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζει για τις γερμανικές επανορθώσεις πως «τίποτα δεν θα ξεχαστεί».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτηση στα social media λίγες ώρες μετά την συνάντηση του προέδρου της Γερμανίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει ότι «το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων για τις ναζιστικές θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον της πατρίδας μας, παραμένει ανοικτό και εκκρεμές ως σήμερα».
 
»Αποτελεί ζωντανή και δίκαιη ιστορική αξίωση της πατρίδας μας, που η Κυβέρνηση οφείλει να εγείρει και να διεκδικεί σε κάθε ευκαιρία πολιτικού διαλόγου με τη Γερμανία. Τίποτα δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί. Στην Ιστορία δεν χωρούν παραγραφές», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε την ανάρτηση:






Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Β. Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες» (

Στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναδει

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Χρίστος Δήμας: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ η αξιοποίηση πόρων σε έργα για το 2026

«Οι υποδομές δεν αποτελούν απλώς τεχνικά έργα, αλλά στρατηγικές επενδύσεις στο μέλλον της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας στο Ετήσιο Συνέδριο, HAPCO & DE

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Στέφανος Γκίκας από τη Σαλαμίνα: «Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την καινοτομία, την Ελληνική βιομηχανική συμμετοχή, την αμυντική τεχνολογία και την ασφάλεια του θαλάσσιου χώρου».

Στην Τελετή Ονοματοδοσίας της Πλωτής Πλατφόρμας Θαλάσσιας Επιτήρησης USSPS «Πανόπτης», που πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ναυτιλίας