Image
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 19:11 Πολιτική

Τζάκρη: Πού θα γίνει τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί ταλαιπωρείτε τους συνέδρους;

«Πού θα γίνει τελικά το συνέδριο; Ποια είναι η χωρητικότητά του χώρου, ποια η λειτουργικότητα του χώρου, αν οριστικοποείται ότι ο χώρος είναι αυτό το ΓΚΑΖΙ live; Πού θα γίνεται η πιστοποίηση των συνέδρων;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε στη διάρκεια της τοποθέτησής της στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.
 
«Τα νυχτερινά κέντρα δεν έχουν μεγάλο χώρο εισόδου. Το κτήριο έχει 100 τετραγωνικά φουαγιέ; Πού θα γίνεται η πιστοποίηση στον δρόμο; Θα μπουν 13 τραπεζάκια για τις 13 περιφέρειες; Θα τους βάζουμε 10-10. Θα τελειώσει η διαπίστευση των συνέδρων στις 10 το βράδυ; Πύλη ασφαλείας που θα μπει; Πού θα στηθεί αυτό; Η πύλη ασφαλείας χρειάζεται η κάθε μια χώρο;», διερωτήθηκε επίσης, σύμφωνα με το protothema.gr, η κυρία Τζάκρη.
 
«Τι qr code; Είστε σίγουροι όλοι ότι έχουν smart phones και ξέρουν να το χειριστούν ή πως θα περάσει το qr code μέσα. Γιατί ταλαιπωρείτε τους συνέδρους;» συνέχισε η βουλεύτρια Πέλλας, λέγοντας πως «είναι αδιανόητο το κόμμα να μην καλύπτει ούτε τα έξοδα μετακίνησης των συνέδρων και όταν πήρε προ ημερών 2,5 εκατομμύρια κρατική επιχορήγηση».
 
«Είναι φανερό ότι ένα αριστερό κόμμα προχωράει με σκληρά ταξικό τρόπο. Οι έχοντες να συμμετέχουν και οι μη έχοντες να μην έρθουν» τόνισε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ακόμη πως «και από την άλλη η απάντηση δεν βρίσκεται στην υβριδικότητα του συνεδρίου».
 
«Διότι δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος, δεν θέλω να ακούσω αστειότητες περί αυστηρής ταυτοποίησης στο zoom. Πού ξέρουμε ποιος θα μπει και δεν ξέρουμε ποιος θα το χειρίζεται; Για δώστε μου απαντήσεις σε αυτά; Και επίσης θα έχουμε πάλι τα ίδια. Κάποιοι θα ψηφίζουν φανερά στο zoom με το πρόσωπό τους και κάποιοι άλλοι σε κάλπη;», σημείωσε η ίδια.
 
Κριτήρια πιστοποίησης

«Επίσης να δούμε το θέμα της ΚΕΦΕ; Να πάρουμε απόφαση πως η ΚΟΕΣ θα την ορίσει; Με ποιους όρους πείτε μου; Και το άλλο θέμα είναι η επιτροπή πιστοποίησης συνέδρων; Δηλαδή για πείτε μου τα κριτήρια με τα οποία θα λειτουργεί η επιτροπή πιστοποίησης συνέδρων; Δεν θα τα θεσπίσουμε εμείς η ΚΟΕΣ κάποιος; Γιατί αυτό είναι όργανο που δεν σχετίζεται με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Και θέλω σαφές απαντήσεις σε αυτό με ποια κριτήρια θα λειτουργεί η Επιτροπή Πιστοποίησης και ποιος τα ορίζει», κατέληξε η κ. Τζάκρη.
 
 

Post
Πολιτική Τρίτη 16.06.2026

Κ. Σπυριδάκη: «Η ειδική αγωγή δεν είναι μια υπηρεσία. Είναι μια διαρκής δέσμευση της Πολιτείας απέναντι στο παιδί και την οικογένεια»

Δύο διαδοχικές συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε στη Σητεία η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη, με αντικείμενο την ειδική αγωγή, την κοινωνική πρόνοια και τη στήριξη των ατόμων με αν

Post
Πολιτική Τρίτη 16.06.2026

Παράταση στα «Εξοικονομώ» και ειδική μέριμνα για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης ζητά ο Αυγενάκης

Την ανάγκηπαράτασης των προθεσμιών ολοκλήρωσης των προγραμμάτων «Εξοικονομώ»και θέσπισηςειδικών διευκολύνσεων για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτηςαναδεικνύει με κοινοβουλευτική του πα

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.06.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Τρίτη τετραετία Νέας Δημοκρατίας σημαίνει τρίτη τετραετία ακρίβειας

Το Ίλιον επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και συζήτησε με κατοίκους, παραγωγούς και καταστηματάρχες στη διάρκεια της περιοδείας του στην τοπι