Image
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 19:03 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Βόζενμπεργκ για το έγκλημα των Τεμπών εκθέτουν την ίδια, το κόμμα της και τον αρχηγό της

«Οι δηλώσεις της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζας Βόζεμπεργκ, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών εκθέτουν την ίδια, το κόμμα της και τον αρχηγό της. Και, την ίδια στιγμή, συνιστούν ομολογία ενοχής», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.
 
Ειδικότερα αναφέρει ότι «Η κ. Βόζεμπεργκ έφτασε στο σημείο να εκτοξεύσει λάσπη ακόμα και στην επικεφαλής του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων, στοχεύοντας, προφανώς, στην υπονόμευση του ίδιου του συλλόγου και των δράσεων στις οποίες προβαίνει προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απονεμηθεί δικαιοσύνη».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ότι «Δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του εγκλήματος των Τεμπών, για την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη». Προσθέτει πως «Αν η κ. Βόζεμπεργκ αντιλαμβάνεται τον ρόλο των Ελλήνων ευρωβουλευτών ως “διαφημιστών” των… επιτευγμάτων της κυβέρνησης που στηρίζει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και του κόμματός της. Και αντανακλά, βεβαίως, την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία». Καλεί δε τον κ. Μητσοτάκη «να αποδοκιμάσει την Ευρωβουλευτή και να μην επιβεβαιώσει με τη σιωπή του ότι λειτουργεί ως αρχιτέκτονας της προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών».

Post
Πολιτική Κυριακή 11.01.2026

Απόφαση Συνεδρίασης (2η/2026) του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στην 2η/2026 Συνεδρίαση του αποφάσισε: 1. Την τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου και Υπ

Post
Πολιτική Κυριακή 11.01.2026

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας (vid)

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, στην εκδήλωση στην Πάτρα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κατόπιν πρόσκλησης του

Post
Πολιτική Κυριακή 11.01.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια

Η πρώτη ανάρτηση του πρωθυπουργού για το 2026 ανάρτηση: «Επιστρέψαμε! Πρώτη ανασκόπηση για το 2026 και εύχομαι να έχουμε μια χρονιά με υγεία και περισσότερα καλά νέα. Αν κάτι επιβεβαιώσαμε απ