Image
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 12:08 Κρητική διατροφή

Ριζότο μανιταριών

 Υλικά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια
1 ζωμό λαχανικών
50 γρ. πορτσίνι
300 γρ. ρύζι για ριζότο
Λίγο μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο νερό για 10 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες μανιταριών και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ρίξτε το ζωμό σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα πορτσίνι ώστε να σιγοβράσουν μαζί. Βάλτε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μία κατσαρόλα μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε το ζωμό και τα πορτσίνι.
Σιγομαγειρέψτε για 1 ώρα και προσθέστε νερό αν χρειάζεται. Σερβίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα.

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί