Image
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 09:20 Βλέπω/Ακούω

Διαθέσιμο μέσω gov.gr το νέο ειδικό σήμα για ελεύθερη κυκλοφορία εντός του Δακτυλίου

Μέσω του gov.gr οι πολίτες έχουν από σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2024, τη δυνατότητα να εκδίδουν το νέο ειδικό σήμα για ελεύθερη κυκλοφορία εντός του Δακτυλίου της Αθήνας για την περίοδο 2024 – 2025. Παράλληλα, μπορούν να προσθέσουν το σήμα στην εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό τους, διευκολύνοντας τη γρήγορη και άμεση επίδειξή του. Σε όσους έχουν ήδη το παλαιό σήμα δακτυλίου στο Gov.gr Wallet, θα αποσταλεί ειδοποίηση για την ανάκλησή του και την έκδοση του νέου.
 
Το σήμα μπορεί να εκδοθεί για οχήματα που ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
 
-Ηλεκτρικά
-Εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
-Υβριδικά
-Κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα με εκπομπές CO2 κάτω από 120 γρ./χλμ. (για οχήματα ταξινομημένα πριν το 2021) ή κάτω από 145 γρ./χλμ. (για οχήματα ταξινομημένα από το 2021 και μετά).

Οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν το νέο σήμα είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας μέσω του daktylios.gov.gr με απλή εισαγωγή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Το σήμα διαθέτει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη αποστολή του ηλεκτρονικά ή την εκτύπωσή του. Η αυθεντικότητα του σήματος μπορεί να επιβεβαιωθεί γρήγορα μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης εγγράφων στο docs.gov.gr/validate.
 
Επισημαίνεται ότι οι πολίτες μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet μέσω του wallet.gov.gr και να προσθέσουν το σήμα εύκολα στο κινητό τους.
 
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των οχημάτων αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
Η ισχύς του δακτυλίου της Αθήνας καθορίζεται σε ετήσια βάση. Στην παρούσα χρονική στιγμή, η ισχύς ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2024 και λήγει στις 18 Ιουλίου 2026. Οι ημέρες και ώρες εφαρμογής είναι:
 
-Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 έως 20:00
-Παρασκευή από 07:00 έως 15:00.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.06.2026

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – Εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, επέλεξε τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Λυμπερόπουλο για τη θέση του προέδρου του ανώτατου

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.06.2026

Συναγερμός στα Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία – Αναφορές για εγκλωβισμένους

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στα Πετράλωνα, μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αλκμήνης 22. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κτίριο αποτελείται απ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 30.06.2026

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκίνησε η καταβολή των 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

Στην καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 150 ευρώ ανά παιδί, στην πορεία του προγράμματος «Ανακαίνιση Κατοικίας» για το οποίο έχουν εκδοθεί ήδη 41.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας, αλλά και σ