Image
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 12:54 Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: Συμπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο και τις Θρησκευτικές Ελευθερίες (Vid)

Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Ε.Λ.Κ.) για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η άλλη συμπρόεδρος είναι η αντιπρόεδρος του ΕΛΚ από την Κροατία, Ζελζάνα Ζόβκο.
 
Η συγκεκριμένη Ομάδα Εργασίας έχει στόχο «την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, με βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και την αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών και των εθνών».
 
Την περασμένη πενταετία (προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο), η Ομάδα Εργασίας είχε επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πάπα, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών, με στόχο, «σε μια δύσκολη περίοδο κρίσεων και συγκρούσεων, να προάγει το πνεύμα αλληλεγγύης, συμφιλίωσης, ειρήνης και σεβασμού της διαφορετικότητας».
 
Η Ομάδα Εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη, δεσμεύεται «να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνσή, σε μια εποχή που η θρησκεία δεν πρέπει να χωρίζει, αλλά να ενώνει».
 
Η σχετική δήλωση του κ. Μεϊμαράκη:






Post
Ειδήσεις Τετάρτη 11.06.2025

Ηράκλειο: Ανησυχία για την αρπαγή της 14χρονης Αλεξάνδρας

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού: «Στις 09/06/2025, μεσημεριανές ώρες εξαφανίστηκε από την περιοχή Καμάρες Ηρακλείου η Αλεξάνδρα Χ., 14 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημε

Post
Ειδήσεις Κυριακή 08.06.2025

Παιδικός πονοκέφαλος: Πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς

Οι πονοκέφαλοι στα παιδιά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους γονείς. Αν και τις περισσότερες φορές δεν συνδέονται με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα, μπορούν να επη

Post
Ειδήσεις Σάββατο 07.06.2025

Ενοίκια και ανακαινίσεις: Πώς θα εφαρμοστούν η επιστροφή χρημάτων και η φορολογική έκπτωση

Τις πρώτες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την επιστροφή ενός ενοικίου (έως και 800 ευρώ το χρόνο) σε ενοικιαστές κύ