Image
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 09:09 Βλέπω/Ακούω

Βόλος: Πέταξε πιάτο με φαγητό στο κεφάλι της μητέρας της

Για απόπειρα απλής ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης καταδικάστηκε χθες μία 43χρονη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της, η οποία κατήγγειλε πως η κόρη της, της πέταξε ένα γυάλινο πιάτο στο κεφάλι της.

Σύμφωνα με την 63χρονη, η κατηγορούμενη κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει ενταχθεί σε πολλά προγράμματα απεξάρτησης , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε η μητέρα, τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει η κατάσταση της κόρης της, με την 43χρονη να εμφανίζεται ακόμα και στην δουλειά της και να προκαλεί προβλήματα, ζητώντας της χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά, ενώ έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά στο σπίτι όπου διαμένουν μαζί. Την ξυπνά τα άγρια χαράματα και να της ζητά χρήματα, ενώ τόνισε πως, έχει επανειλημμένα υποστεί βία από την κόρη της . Πολλές φορές, αναγκάζεται με “βαριά καρδιά” να της δώσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά, προκειμένου να την αφήσει ήσυχη έστω και για λίγο.
 
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την Κυριακή, όταν την ώρα που η 43χρονη έτρωγε στην κουζίνα, ζήτησε χρήματα από την μητέρα της η οποία αρνήθηκε να της δώσει. Πριν τελειώσει η μητέρα την πρότασή της, η κατηγορούμενη πέταξε το πιάτο που έτρωγε προς το μέρος της μητέρας της. Η μητέρα, όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της κόρης της ούτε θέλει να την διώξει από το σπίτι, ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει τον εγκλεισμό της 43χρονης σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης, προκειμένου να θεραπευτεί. Στον χώρο του δικαστηρίου βρέθηκε και ένας 50χρονος φίλος της κατηγορουμένης, ο οποίος αν και δεν είχε κληθεί από το δικαστήριο για να καταθέσει, βρισκόταν εκεί για να υπερασπιστεί δια λόγου την φίλη του κατά της μητέρας της. Η 63χρονη, ανέφερε πως και εκείνος την είχε σταματήσει στον δρόμο και της ζητούσε χρήματα, συγκεκριμένα το ποσό των 200 ευρώ, ισχυριζόμενος πως η κόρη της τα είχε κλέψει από εκείνον.
 
Η 43χρονη, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμβεί, ούτε είχε ασκήσει ποτέ βία σε βάρος της μητέρας της, πόσο μάλλον να της πετάξει πιάτο στο κεφάλι. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος της, αποδίδοντας τες στο γεγονός ότι είναι το λιγότερο αγαπημένο παιδί από τα δύο που έχει η μητέρα της. Ισχυρισμός που τελικώς δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο επέβαλε στην 43χρονη ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, υπό τον όρο να φύγει από το σπίτι όπου διαμένει με την μητέρα της, και να μην την πλησιάσει ξανά σε οποιονδήποτε χώρο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.01.2026

Ανοιχτή πρόσκληση Δήμου Κιλκίς στον Σύνδεσμο Εφέδρων για τη διοργάνωση Ιστορικού Συνεδρίου για τη Μάχη του Κιλκίς

Δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση ιστορικού συνεδρίου, που δρομολογεί ο Δήμος Κιλκίς για τα εκατόν δεκατρία χρόνια από την επική Μάχη του Κιλκίς, απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυρ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.01.2026

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει τα αποστάγματά της στην Αθήνα 15 – 17 Ιανουαρίου

Η Θεσσαλία «συστήνεται» ξανά από τα αρώματα, τις γεύσεις και τις ιστορίες των αποσταγμάτων της Τον πλούτο, την παράδοση και τη σύγχρονη δυναμική των θεσσαλικών αποσταγμάτων παρουσιάζει

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 12.01.2026

Μεν. Μποκέας : «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που προσβάλλουν τη νομιμότητα, το κύρος της δημόσιας διοίκησης και την εμπιστοσύνη των πολιτών»

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που πλήττουν τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημόσια διοίκηση, ήταν το σαφές μήνυμα του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα, κατά την έ