Image
Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 09:09 Βλέπω/Ακούω

Βόλος: Πέταξε πιάτο με φαγητό στο κεφάλι της μητέρας της

Για απόπειρα απλής ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης καταδικάστηκε χθες μία 43χρονη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε η μητέρα της, η οποία κατήγγειλε πως η κόρη της, της πέταξε ένα γυάλινο πιάτο στο κεφάλι της.

Σύμφωνα με την 63χρονη, η κατηγορούμενη κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει ενταχθεί σε πολλά προγράμματα απεξάρτησης , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε η μητέρα, τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει η κατάσταση της κόρης της, με την 43χρονη να εμφανίζεται ακόμα και στην δουλειά της και να προκαλεί προβλήματα, ζητώντας της χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά, ενώ έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά στο σπίτι όπου διαμένουν μαζί. Την ξυπνά τα άγρια χαράματα και να της ζητά χρήματα, ενώ τόνισε πως, έχει επανειλημμένα υποστεί βία από την κόρη της . Πολλές φορές, αναγκάζεται με “βαριά καρδιά” να της δώσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά, προκειμένου να την αφήσει ήσυχη έστω και για λίγο.
 
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την Κυριακή, όταν την ώρα που η 43χρονη έτρωγε στην κουζίνα, ζήτησε χρήματα από την μητέρα της η οποία αρνήθηκε να της δώσει. Πριν τελειώσει η μητέρα την πρότασή της, η κατηγορούμενη πέταξε το πιάτο που έτρωγε προς το μέρος της μητέρας της. Η μητέρα, όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της κόρης της ούτε θέλει να την διώξει από το σπίτι, ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει τον εγκλεισμό της 43χρονης σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης, προκειμένου να θεραπευτεί. Στον χώρο του δικαστηρίου βρέθηκε και ένας 50χρονος φίλος της κατηγορουμένης, ο οποίος αν και δεν είχε κληθεί από το δικαστήριο για να καταθέσει, βρισκόταν εκεί για να υπερασπιστεί δια λόγου την φίλη του κατά της μητέρας της. Η 63χρονη, ανέφερε πως και εκείνος την είχε σταματήσει στον δρόμο και της ζητούσε χρήματα, συγκεκριμένα το ποσό των 200 ευρώ, ισχυριζόμενος πως η κόρη της τα είχε κλέψει από εκείνον.
 
Η 43χρονη, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμβεί, ούτε είχε ασκήσει ποτέ βία σε βάρος της μητέρας της, πόσο μάλλον να της πετάξει πιάτο στο κεφάλι. Η κατηγορούμενη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος της, αποδίδοντας τες στο γεγονός ότι είναι το λιγότερο αγαπημένο παιδί από τα δύο που έχει η μητέρα της. Ισχυρισμός που τελικώς δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο επέβαλε στην 43χρονη ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, υπό τον όρο να φύγει από το σπίτι όπου διαμένει με την μητέρα της, και να μην την πλησιάσει ξανά σε οποιονδήποτε χώρο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.09.2025

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Νοσηλεύτρια έσωσε γυναίκα σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα

Μια ακόμη ανθρώπινη ζωή σώθηκε στην Κέρκυρα χάρη στην ετοιμότητα, την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό του προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όταν Νοσηλεύτρια κατάφερε να επαναφέρει γυναίκα που

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.09.2025

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-21 Σεπτεμβρίου 2025, και διοργανώνει μέσω της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας σειρά εκδηλώσεων με δράσε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 16.09.2025

Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 6.000 πολίτες επισκέφθηκαν την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2025 στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 89ης ΔΕ