Image
Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 18:44 Πολιτική

Τι είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στη Σύνοδο Κορυφής για τη "Ναυτιλία 2024" στη Μάλτα

Στη Σύνοδο Κορυφής για τη "Ναυτιλία 2024" που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης πήρε μέρος στο πρώτο πάνελ των ομιλητών στο οποίο, ο συντονιστής καθηγητής Γιώργος Θεοχαρίδης, έθεσε το θέμα του κατά πόσο οι φορείς χάραξης πολιτικής είναι συγχρονισμένοι με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο Υπουργός επισήμανε πως απαιτείται ένας τέτοιος συγχρονισμός και πρόσθεσε ότι «όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, πρέπει να καθίσουν μαζί και να συζητήσουν, ανοιχτά και ειλικρινά, τα προβλήματα και τις λύσεις».

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε σαφές πως ο συγχρονισμός των πολιτικών με τη ναυτιλιακή βιομηχανία δεν μπορεί να αγνοεί τις παγκόσμιες απαιτήσεις, τις πραγματικότητες και – πάνω απ' όλα – τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. «Βλέπουμε το ρόλο μας ως έντιμο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και στις εκκλήσεις για φιλική προς το περιβάλλον, κοινωνικά ευαίσθητη και ασφαλή ναυτιλιακή μεταφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Το αδιαμφισβήτητο όφελος του συγχρονισμού της πολιτικής, με τη μορφή που περιέγραψα, θα είναι ρεαλιστικές πολιτικές και κανονισμοί, που θα υπογραμμίζουν και θα προβάλλουν το ρόλο της ναυτιλίας ως έναν από τους καταλύτες και παράγοντες που προωθούν την παγκόσμια ευημερία. Με τη σειρά του, αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας, την έλλειψη ναυτικών, αναδεικνύοντας ότι οι ναυτιλιακές βιομηχανίες προσφέρουν εξαιρετικές επαγγελματικές επιλογές για τη νεολαία μας».

Post
Πολιτική Σάββατο 15.08.2026

Με θερμά λόγια και προσωπικές αναφορές αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στέφανο Μάνο

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Στέφανου Μάνου. Ενός πολιτικού με ξεχωριστή προσωπικότητα και αναμφίβολη προσφορά στη δημόσια ζωή. Όχι μόνο με τη δράση του

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Σάκης Αρναούτογλου: Το GSI δεν είναι μόνο ένα καλώδιο, είναι τεστ ευρωπαϊκής συνοχής.

Η επίσημη παρέμβαση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου για το Great Sea Interconnector αναδεικνύει ξανά τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για μένα όμως αυτή η

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) αναδεικνύει ο Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Υπουργείο Πα