Image
Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 18:44 Πολιτική

Τι είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στη Σύνοδο Κορυφής για τη "Ναυτιλία 2024" στη Μάλτα

Στη Σύνοδο Κορυφής για τη "Ναυτιλία 2024" που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης πήρε μέρος στο πρώτο πάνελ των ομιλητών στο οποίο, ο συντονιστής καθηγητής Γιώργος Θεοχαρίδης, έθεσε το θέμα του κατά πόσο οι φορείς χάραξης πολιτικής είναι συγχρονισμένοι με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο Υπουργός επισήμανε πως απαιτείται ένας τέτοιος συγχρονισμός και πρόσθεσε ότι «όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, πρέπει να καθίσουν μαζί και να συζητήσουν, ανοιχτά και ειλικρινά, τα προβλήματα και τις λύσεις».

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε σαφές πως ο συγχρονισμός των πολιτικών με τη ναυτιλιακή βιομηχανία δεν μπορεί να αγνοεί τις παγκόσμιες απαιτήσεις, τις πραγματικότητες και – πάνω απ' όλα – τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. «Βλέπουμε το ρόλο μας ως έντιμο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και στις εκκλήσεις για φιλική προς το περιβάλλον, κοινωνικά ευαίσθητη και ασφαλή ναυτιλιακή μεταφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Το αδιαμφισβήτητο όφελος του συγχρονισμού της πολιτικής, με τη μορφή που περιέγραψα, θα είναι ρεαλιστικές πολιτικές και κανονισμοί, που θα υπογραμμίζουν και θα προβάλλουν το ρόλο της ναυτιλίας ως έναν από τους καταλύτες και παράγοντες που προωθούν την παγκόσμια ευημερία. Με τη σειρά του, αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας, την έλλειψη ναυτικών, αναδεικνύοντας ότι οι ναυτιλιακές βιομηχανίες προσφέρουν εξαιρετικές επαγγελματικές επιλογές για τη νεολαία μας».

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Βρίσα Λέσβου

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή νέων κτηρίων που θα στεγάσουν το 3θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το μονοθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στ

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Χρίστος Δήμας: Συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών

Ύστερα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, συγκροτήθηκε Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων από εξειδικευμένα – σε τεχνικά συστήματα – στελέχη

Post
Πολιτική Πέμπτη 15.01.2026

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου με τον πρόεδρο και με μέλη του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (vid)

«Η κυβέρνηση έχει αφήσει το κυκλοφοριακό και το θέμα των συγκοινωνιών χωρίς στρατηγική και χωρίς έλεγχο, όπως το θέμα των λεωφορειολωρίδων, με αποτέλεσμα στην Αττική να υπάρχουν απίστευτα αδιέξο